Δικαστήριο υποχρεώνει μητέρα που έδιωξε το γιο της από το σπίτι επειδή είναι γκέι, να του πληρώνει διατροφή

Δικαστήριο στην Ιταλία υποχρέωσε μητέρα που έδιωξε το γιο της από το σπίτι, επειδή είναι γκέι, να του πληρώνει διατροφή μέχρι να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος. Το δικαστήριο της Νάπολης αποφάσισε ότι οι γονείς του 18χρονου νέου θα πρέπει να του καταβάλλουν μηνιαία διατροφή, μέχρι να μπορέσει να γίνει οικονομικά αυτόνομος.
Η συγκεκριμένη απόφαση βασίζεται σε αγωγή του 18χρονου, ο οποίος υποχρεώθηκε από την μητέρα του να εγκαταλείψει το οικογενειακό του σπίτι, επειδή είναι ομοφυλόφιλος και διατηρεί δεσμό.  
Η υπόθεση προκάλεσε πολλές συζητήσεις στην Ιταλία, με σειρά αναφορών στον Τύπο και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Η απόφαση της γυναίκας κρίθηκε ουσιαστικά παράνομη, από την στιγμή που η μητέρα του 18χρονου είναι χωρισμένη και της είχε επιτραπεί να παραμείνει στην συζυγική στέγη ώστε να μπορεί να συνεχίσει να φροντίζει τα παιδιά της.  
Παράλληλα, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η μητέρα του δεν επιτρέπει στον νέο, ο οποίος ονομάζεται Φραντσέσκο, να βλέπει την μικρότερη αδελφή του για να μην την επηρεάσει αρνητικά, «λόγω του ότι είναι ανοικτά ομοφυλόφιλος».  
Ο 18χρονος μπόρεσε να βρει σπίτι μαζί με τον επίσης νεαρό σύντροφό του χάρη στην ουσιαστική στήριξη της οργάνωσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων Arcigay Napoli. Μετά την δικαστική απόφαση ωστόσο δικαιούται μηνιαία διατροφή από τους γονείς του. (πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Σχόλια