Δικαστήριο έκρινε συναινετικό το σεξ 28χρονου με 11χρονη. Ο κατηγορούμενος απέφυγε την κατηγορία του βιασμού

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία η απόφαση δικαστηρίου που έκρινε ως συναινετική τη σεξουαλική επαφή ανάμεσα σε έναν 28χρονο άνδρα και ένα 11χρονο κορίτσι. Ο άνδρας αντιμετωπίζει μόνο την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου- η οποία επισύρει έως πέντε χρόνια φυλάκισης- και όχι αυτή του βιασμού, επειδή κρίθηκε πως δεν εξανάγκασε με σωματική βία το 11χρονο κορίτσι να κάνει σεξ μαζί του, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent.
Σύμφωνα με την υπόθεση, η 11χρονη συμφώνησε να ακολουθήσει τον άνδρα στο σπίτι του από ένα πάρκο στην περιοχή Montmagny, προάστιο του Παρισιού. Της είχε πει πως θα της έδειχνε πώς να φιλάει, αλλά στη συνέχεια έκανε σεξ μαζί της στο διαμέρισμά του.
Η οικογένεια της 11χρονης αναφέρει πως το κορίτσι είχε παραλύσει από φόβο και δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. «Πίστευε πως είναι πολύ αργά, πως δεν είχε το δικαίωμα να αντιδράσει, πως δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα. Έτσι μπήκε στον "αυτόματο πιλότο", χωρίς συναίσθημα και χωρίς καμία αντίδραση», περιέγραψε η μητέρα της.
Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, το γαλλικό δίκαιο θεωρεί το σεξ συναινετικό εφόσον δεν υπήρξε απειλή η σωματική βία. Αυτό όμως δεν λαμβάνει υπόψη του τα άτομα κάτω των 15 ετών, ηλικία από την οποία το σεξ θεωρείται συναινετικό. Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της χώρας, η σεξουαλική πράξη σε βάρος ανηλίκου κάτω των 15 ετών, χωρίς βία, απειλή ή αιφνιδιασμό τιμωρείται με πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 75.000 ευρώ.
Η δικηγόρος της 11χρονης υποστήριξε πως δεν έχει σημασία αν το παιδί αντιστάθηκε ή όχι. «Δεν θα έπρεπε σήμερα ούτε να συζητάμε ένα τέτοιο θέμα, όταν εμπλέκεται ένα παιδί» πρόσθεσε. «Το ερώτημα της συναίνεσης ή μη δεν θα πρέπει καν να τίθεται όταν πρόκειται για θύματα βιασμού που είναι ανήλικα» υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση για τα δικαιώματα των παιδιών Le Voix de l’Enfant. (πηγή: newsbeast.gr)

Σχόλια