Χορήγηση δύο (2) υποτροφιών για διδακτορικό νομικής στην Ελλάδα ή το εξωτερικό

Η Ακαδημία Αθηνών προκηρύσσει διαγωνισμό για τη χορήγηση δύο (2) υποτροφιών για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα ή το εξωτερικό: 

μία (1) υποτροφία στον κλάδο του Αστικού Δικονομικού Δικαίου και μία (1) υποτροφία στον κλάδο της Ιστορίας του Ελληνικού και Ρωμαϊκού Δικαίου, με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, από τα έσοδα του Κληροδοτήματος Πέτρου Αγγελετόπουλου.

Η κάθε υποτροφία χορηγείται για δύο (2) συνεχή ακαδημαϊκά έτη και μπορεί να παραταθεί μέχρι ένα (1) ακόμη έτος. Οι υποψήφιοι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν γίνει δεκτοί για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε Πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Το ποσό κάθε υποτροφίας ανέρχεται σε τετρακόσια πενήντα ευρώ (450,00€) τον μήνα, εφόσον πρόκειται για υποτροφία εσωτερικού, και σε χίλια πεντακόσια ευρώ (1.500,00€) τον μήνα, εφόσον πρόκειται για υποτροφία εξωτερικού.

Δεκτοί στον διαγωνισμό γίνονται Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι άλλων κρατών ελληνικής καταγωγής, πτυχιούχοι Νομικών Σχολών ελληνικών Πανεπιστημίων ή ισοτίμων Πανεπιστημίων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βαθμό βασικού τίτλου σπουδών (πτυχίου) τουλάχιστον «Λίαν Καλώς», εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 36 ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των μαθημάτων Αστικό Δίκαιο και Ιστορία του Ελληνικού και Ρωμαϊκού Δικαίου και την ίδια ημέρα και ώρα 12:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η εξέταση του μαθήματος Πολιτική Δικονομία.

Δείτε περισσότερα εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά