Να μην ανοίξουν τα δικαστήρια τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, ζητούν 4 μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών

Επιστολή προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας, με την οποία ζητούν να μην ανοίξουν τα δικαστήρια τη Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021, απέστειλαν 4 μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας. Η επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών, από την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Απριλίου, σχεδιάζεται η σταδιακή άρση της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα ισχύοντα επιδημιολογικά δεδομένα, η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωση της. 

Αν και σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία», οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί της χώρας, που βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι σε συνθήκες συνωστισμού, ασκώντας τα καθήκοντά τους, πολλές φορές, σε ακατάλληλoυς από υγειονομικής άποψης χώρους, υπάγονται στη δεύτερη κατηγορία προτεραιότητας (κρίσιμες λειτουργίες του κράτους), μετά τους Υγειονομικούς, ουδεμία διαδικασία εμβολιασμού έχει μέχρι σήμερα ξεκινήσει, με ευθύνη της Πολιτείας.

Κατόπιν αυτών ζητούμε τη συνέχιση της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων, στο νυν ισχύον νομικό πλαίσιο, τουλάχιστον για τις επόμενες δύο, υγειονομικά κρίσιμες, εβδομάδες προς το σκοπό υλοποίησης της διαδικασίας εμβολιασμού, δεδομένου ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, λαμβανομένης υπόψη της υψηλής μεταδοτικότητας του ιού, κάθε άλλη απόφαση θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των λειτουργών, συλλειτουργών, εργαζόμενων στις Δικαστικές Υπηρεσίες και διαδίκων». 

Την επιστολή υπογράφουν οι : Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης, Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Εφέτης, Νικήτας Βελίας, Ειρηνοδίκης ,Εμμανουήλ Φωτάκης, Ειρηνοδίκης.

(πηγή: dikastis.blogspot.gr)

Σχόλια