Ομολόγησε τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου 32χρονος Αλβανός. Πήρε 3000 ευρώ για να τον εκφοβίσει

Ομολόγησε την εκτέλεση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο 32χρονος Αλβανός που συνελήφθη από αστυνομικούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Ο δεύτερος δράστης ταυτοποιήθηκε ωστόσο αναζητείται ακόμη. Οι ηθικοί αυτουργοί είναι τρία άτομα έγκλειστοι φυλακών που έχουν σχέση με την αλβανική μαφία.  
«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, αλλά να τον εκφοβίσω, ήθελα να τον πυροβολήσω στα πόδια», φέρεται να κατέθεσε ο 32χρονος Αλβανός δραπέτης των φυλακών Κασσάνδρας, ο οποίος κρυβόταν στην Πάτρα, όπου συνελήφθη έξω από καταυλισμό Ρομά, ενώ νοίκιαζε σπίτι με τον συνεργό του στην Καλλιθέα όπου βρέθηκε βαρύς οπλισμός και εκρηκτικά.  
Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της Διεύθυνσης Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης, «τα στοιχεία του εγκλήματος μας έδειχναν ότι δεν πρόκειται για ληστεία μετά φόνου, αλλά για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου».  
Συγκεκριμένα, ο 32χρονος συλληφθείς σύμφωνα με την Αστυνομία έλαβε 3.000 ευρώ προκαταβολή για το συμβόλαιο αυτό. Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς πήρε τηλέφωνο και έκλεισε το ραντεβού στο δικηγορικό γραφείο, αυτός πυροβόλησε, και στη συνέχεια βρέθηκε το αποτύπωμά του στο γραφείο.  
Όπως εξήγησε, οι ηθικοί αυτουργοί «παρήγγειλαν» στους εκτελεστές να τον εκφοβίσουν για υπόθεση που είχε αναλάβει ο άτυχος ποινικολόγος, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Ο δράστης με τον συνεργό του έβαλαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του σε διαφορετικά γραφεία, ζητώντας τους υπό την απειλή όπλων τα στοιχεία διεύθυνσης του κατηγορούμενου για την υπόθεση της Energa.  
Σε αυτό το σημείο , ο 32χρονος Αλβανός ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο κατά τη διάρκεια της έντασης που προκλήθηκε, αλλά πρόλαβε να πάρει ένα δικαστικό έγγραφο με τη διεύθυνση του κατηγορουμένου.   
Η Αστυνομία σε έρευνα που πραγματοποίησε στο διαμέρισμά του στην περιοχή της Καλλιθέας εντόπισε όπλα που μεταφέρθηκαν για βαλλιστική εξέταση από όπου και επιβεβαιώθηκε η δράση του 32χρονου αλλά και το επίμαχο έγγραφο.  
Όπως προέκυψε τελικά, ο 32χρονος ήταν και ο δράστης ένοπλης επίθεσης στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά δύο αλλοδαποί.  ( πηγή: www.lifo.gr)

Σχόλια