Υπόθεση αλλαγής φύλου στην ταυτότητα εκδικάζει το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η έκβαση της υπόθεσης αλλαγής ταυτότητας που εκδικάστηκε από το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης.  Πρόκειται για την υπόθεση μιας 30χρονης κατοίκου Μυτιλήνης, που ζητά να διορθωθεί η ληξιαρχική πράξη γέννησής της και βάφτισής της.
Συγκεκριμένα, η αιτούσα ζητά να διορθωθεί το αναγραφόμενο φύλο από «άρρεν» σε «θήλυ» καθώς και το αναγραφέν κύριο όνομά της, να διορθωθεί και αντί του «Ευάγγελος» να αναγραφεί το νέο ορθό «Ανδρομέδα», το οποίο επέλεξε ως κύριο όνομα.  
 Όπως υποστηρίζει η 30χρονη , σύμφωνα με το ΑΠΕ, δεν επιθυμεί να προβεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου, παρά μόνο σε αλλαγή της ταυτότητας της, κάτι που είναι σημαντικό για την καθημερινότητά της, αφού η ταυτότητά της δεν συνάδει με τη φυσική της παρουσία, κι έτσι αντιμετωπίζει πολλές φορές προβλήματα ταυτοπροσωπίας.  
Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Μυτιλήνης για την υπόθεση, αναμένεται να εκδοθεί σε τέσσερις περίπου μήνες. Σημειώνεται, ότι η υπόθεση αυτή είναι η δεύτερη αντίστοιχη που θα εξεταστεί στα ελληνικά δικαστήρια τα τελευταία 10 χρόνια. (πηγή: www.lifo.gr)

Σχόλια