Υπουργός Δικαιοσύνης: Έρχεται νέος Ποινικός Κώδικας και Κ.Ποιν.Δικονομίας- Ιδρύονται Πρωτοδικεία στο Χαλάνδρι και στο Περιστέρι

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, μιλώντας σε ραδιοσταθμό, αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαβάνονται για την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης. Ο κ. Κοντονής τόνισε μεταξύ άλλων:
«Είναι σε εξέλιξη ένα σχέδιο σε όλα τα επίπεδα για την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης. Ήδη έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Ειδικά στις διοικητικές υποθέσεις, συγκριτικά έχει μειωθεί ο χρόνος. Αυτό έχει επιτευχθεί με νομοθετικές πρωτοβουλίες και αλλαγές στον κώδικα διοικητικής δικονομίας. Τώρα έρχεται ένα νέο νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων βγάζει τα συναινετικά διαζύγια από τα δικαστήρια ώστε να υπάρχει μια αποσυμφόρηση. Επιπλέον έχουμε προς ψήφιση το νέο Ποινικό Κώδικα και το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που πιστεύω ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα φέρουν νέες διαδικασίες ενώπιον των δικαστηρίων, που θα απλουστεύουν πάρα πολλά θέματα.
Με ένα συγκροτημένο τρόπο νομοθετικό και παρεμβατικό θα λυθούν αρκετά προβλήματα. Δε θα λυθούν όλα, ούτε θα λυθούν 100% αλλά θα έχουμε μια θεαματική βελτίωση. Για παράδειγμα το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν καλυφθεί το 85% των κενών οργανικών θέσεων στα δικαστήρια από δικαστικούς υπαλλήλους, θα επιταχύνει τις διαδικασίες.
Σχεδιάζουμε να σπάσουμε το υδροκέφαλο Πρωτοδικείο Αθηνών που τόσα χρόνια παράγει καθυστέρηση και την οργή των πολιτών. Πρέπει να δημιουργηθούν δύο νέα πρωτοδικεία στο Περιστέρι και στο Χαλάνδρι. Ξέρετε από πότε έχει ψηφιστεί σχετικός νόμος; Εγώ το είδα και ντράπηκα: από το 1981! Τελείωσαν τα συντεχνιακά συμφέροντα...  Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με τους δημάρχους και την Περιφέρεια για να ολοκληρωθεί αυτό το τεράστιο έργο. Βρισκόμαστε στην αναζήτηση κατάλληλων κτιρίων. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το έργο αυτό θα προχωρήσει και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο χρόνο».

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά