Οι εργοδότες δεν έχουν δικαίωμα να ρωτούν τους εργαζόμενους αν έχουν εμβολιασθεί - Απορρίφθηκε σχετικό αίτημα των εργοδοτών στη Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση επρόκειτο να εγκρίνει νέο υγειονομικό διάταγμα για τον κορωνοϊό στο χώρο εργασίας, ωστόσο απέρριψε την πρόταση να δοθεί στους εργοδότες η δυνατότητα εκ του νόμου να ρωτούν τους εργαζομένους τους εάν έχουν εμβολιαστεί. Επίσης σε αντίθεση με άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που επέβαλλαν υποχρεωτικό εμβολιασμό για ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων,  η Γερμανία απέφυγε να αναγκάσει οποιονδήποτε να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Οι Γερμανοί τηρούν τους νόμους περί απορρήτου και οι εργοδότες είναι περιορισμένοι σχετικά με τις πληροφορίες που επιτρέπεται να ζητήσουν. Μέχρι στιγμής, ερωτήσεις σχετικά με τις προσωπικές πληροφορίες σε θέματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης του εμβολιασμού, δεν επιτρέπονται σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία. Αλλά με πολλούς υπαλλήλους να επιστρέφουν στους χώρους εργασίας τους μετά από μήνες δουλειάς από το σπίτι, το θέμα αν έχουν εμβολιασθεί ή όχι οδήγησε στην άσκηση πίεσης για προσωρινή αλλαγή του νόμου.

Ωστόσο, το νέο υγειονομικό διάταγμα δεν προβλέπεται να περιλαμβάνει ένα τέτοιο μέτρο, παρά μόνο υποχρεώνει τους εργοδότες να ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τους κινδύνους μόλυνσης από τον COVID-19 και τις επιλογές εμβολιασμού . Θα επιτρέπεται επίσης ειδική άδεια στους υπαλλήλους όταν έχουν ραντεβού εμβολιασμού.

Ο Γερμανός υπουργός Εργασίας Hubertus Heil δήλωσε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ARD πριν από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι το διάταγμα - το οποίο θα ισχύει έως τις 24 Νοεμβρίου - θα σημαίνει ότι οι εργοδότες «συμμετέχουν στην εκπαίδευση για τον εμβολιασμό ως μέρος της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας και θα καθιστούν δυνατούς τους εμβολιασμούς κατά τις ώρες εργασίας. Ο στόχος είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα ».

Είπε επίσης στην τοπική εφημερίδα Rheinische Post ότι οι εργοδότες έχουν «καθήκον να προσφέρουν δωρεάν τεστ [COVID-19] δύο φορές την εβδομάδα».

Η Συνομοσπονδία Γερμανικών Εργοδοτικών Ενώσεων (BDA) άσκησε κριτική στην κυβέρνηση επειδή δεν τους έδωσε το δικαίωμα να ρωτούν για την κατάσταση εμβολιασμού των εργαζομένων τους.

"Οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις χρειάζονται τώρα μια σαφή επιβεβαίωση σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού των εργαζομένων τους, προκειμένου να διασφαλίσουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας όλου του απασχολούμενου προσωπικού τους", δήλωσε ο πρόεδρος της BDA, Ράινερ Ντάλγκερ.

Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn, έχει εκφραστεί θετικά στη νομιμοποίηση του ερωτήματος για την κατάσταση εμβολιασμού των εργαζομένων για χρονικό διάστημα 6 μηνών.

 Ο Υπουργός Εργασίας πρότεινε ότι οι χώροι εργασίας με ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, όπως τα δικαστήρια, θα μπορούσαν να θεσπίσουν κανονισμούς παρόμοιους με τα εστιατόρια, σύμφωνα με τους οποίους όσοι εισέρχονται πρέπει να δείχνουν ότι είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν βρεθεί πρόσφατα αρνητικοί είτε έχουν αναρρώσει από τον ιό.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίν Λάμπρεχτ πρόσθεσε ότι το δικαίωμα του εργοδότη να ρωτά για την κατάσταση εμβολιασμού ενός εργαζομένου μπορεί να ισχύει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

"Οι πληροφορίες υγείας των εργαζομένων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και το ζήτημα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού είναι τέτοια πληροφορία", είπε στον οργανισμό μέσων ενημέρωσης Funke. (dw.com/legalnews24.gr)

Σχόλια