Δικαιώθηκε η ιδιοκτήτρια του κόκορα στη Γαλλία- Απορρίφθηκε η αγωγή για ηχορύπανση που έκαναν οι γείτονες


Απορρίφθηκε η αγωγή για ηχορύπανση που είχαν υποβάλει γείτονες κατά της ιδιοκτήτριας του διάσημου πλέον στη Γαλλία πετεινού Μορίς. Ο πετεινός που βρίσκεται σε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στη νοτιοδυτική Γαλλία, κατηγορείτο από ένα ζευγάρι Γάλλων για πρόκληση ενοχλητικού θορύβου, καθώς τους ξυπνάει κάθε πρωί, πολύ νωρίς.  
«Η ζωή τους πρέπει να είναι θλιβερή. Ήρθαν από την πόλη εδώ, γιατί είχαν κουραστεί από τον θόρυβό της. Κι όταν ήρθαν εδώ, θέλησαν να έχουν λιγότερο θόρυβο, όμως εδώ έχει άλλους ήχους, κανονικούς ήχους. Εμείς προσαρμοζόμαστε στην πόλη όταν πηγαίνουμε εκεί, άρα κι αυτοί πρέπει να κάνουν το ίδιο όταν έρχονται εδώ», σχολιάζει η ιδιοκτήτρια του πετεινού, Κορίν.
Η δικαστική διαμάχη της Κορίν και του Μορίς με τους γείτονές τους είχε αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις, ενώ ακόμη και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έρχονταν επιστολές συμπαράστασης.
Στο ακροατήριο υπήρχαν αρκετοί υποστηρικτές του κόκορα Μορίς. Μεταξύ αυτών και μια οικογένεια από την Κόστα Ρίκα που περνάει τις διακοπές της σε ένα γειτονικό σπίτι. Η πτηνοτρόφος Ορελιά Σαν-Βοζέλ, που συνόδευε τους φίλους του Μορίς, την Πομπαντούρ και τον Ζαν-Ρενέ, εξήγησε ότι ήθελε να παραστεί στη δίκη γιατί φοβάται πως η απόφαση του δικαστηρίου θα αποτελέσει δεδικασμένο.   
Αφότου πήρε διαστάσεις η υπόθεση, 155.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει δύο κείμενα υποστήριξης στον Μορίς. Μάλιστα ο Μπρουνό Ντιονίς ντι Σεζούρ, ο δήμαρχος του Γκαζάκ, μιας κοινότητας 400 κατοίκων στη νοτιοδυτική Γαλλία, είπε ότι θα ξεκινήσει εκστρατεία για να ανακηρυχθούν οι «θόρυβοι» της εξοχής «εθνική κληρονομιά».  
Όμως η υπόθεση του Μορίς δεν είναι μοναδική στο είδος της. Στις αρχές Οκτωβρίου, το δικαστήριο της Νταξ στη νοτιοδυτική Γαλλία θα εξετάσει μια υπόθεση με «κατηγορούμενες» κάποιες πάπιες και χήνες που θεωρούνται από κάποιους ιδιαίτερα θορυβώδεις. (euronews.com)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά