99 χρόνια φυλακή σε 52χρονη που άφησε νήπιο να λιμοκτονήσει «για να του βγάλει το δαιμόνιο»


Σε 99 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από δικαστήριο στις ΗΠΑ μία πάστορας, που απαγόρευσε να δοθεί τροφή σε ένα νήπιο αγοράκι επί τρεις ολόκληρες εβδομάδες, «για να του βγάλει δαιμόνιο» όπως υποστήριζε, με αποτέλεσμα το παιδί να πεθάνει από την πείνα.
Η 52χρονη Aracely Meza, αυτόκλητη προφήτις, υποστήριζε ότι ο Θεός «της μιλούσε συχνά» κι είχε ιδρύσει δική της αίρεση, με το όνομα “Iglesia Internacional Jesus es el Rey” («Διεθνής Εκκλησία Ο Ιησούς είναι Βασιλεύς») στο σπίτι της στο Τέξας. Έκανε συχνά εξορκισμούς και διέταζε τους οπαδούς της να νηστεύουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Μεταξύ των «πιστών» της ήταν κι οι γονείς του δίχρονου Benjamin Aparicio, τον οποίο απομάκρυνε από τον πατέρα του και τη μητέρα του απαγορεύοντάς τους να τον κρατούν αγκαλιά.
Το 2015 η Meza θεώρησε ότι ο μικρός κατελήφθη από δαιμόνιο και διέταξε να μην του δοθεί τροφή επί 21 ημέρες. Οι γονείς του φοβόντουσαν να πάνε στην αστυνομία, επειδή ήταν παράτυποι μετανάστες από το Μεξικό.Βίντεο από τις διάφορες «τελετουργίες» εκείνης της εποχής δείχνουν το δίχρονο αγοράκι χλωμό και αποδυναμωμένο.
Στις 13 Φεβρουαρίου του 2015 η Meza επέτρεψε να δοθεί φαγητό στο παιδί, αλλά συχνά του την απαγόρευε αν δεν έλεγε «Αμήν» μετά την προσευχή. Το παιδί πέθανε τελικά στις 22 Μαρτίου του ίδιου έτους κι η πάστορας προσπάθησε με μια μακρά «τελετή νεκρανάστασης» να το επαναφέρει στη ζωή. «Νόμιζα ότι ο Θεός θα τον ξυπνούσε», είπε στη διάρκεια της δίκης της στο Ντάλας πριν της επιβληθεί η ποινή των 99 ετών κάθειρξης και πρόστιμο 10.000 δολαρίων. (πηγή:iefimerida.gr)

Σχόλια