Δικαστική απόφαση αποζημιώνει σύζυγο επειδή τον απάτησε η γυναίκα του με έναν ιερέα

Αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ για απιστία επιδίκασε δικαστήριο στην Ιταλία εξαιτίας της κατάθλιψης που βίωσε ο απατημένος σύζυγος από το γεγονός ότι η γυναίκα του συνήψε εξωσυζυγική σχέση με έναν ιερέα.
Το Δικαστήριο της Ρώμης κατέληξε σε αυτή την απόφαση έπειτα από δίκη που κράτησε πέντε χρόνια, ενώ ο ιερέας αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την αρχιεπισκοπή της Λ' Ακουίλα, όταν έγινε γνωστή η δικαστική απόφαση.
Ο απατημένος σύζυγος διεκδικούσε αποζημίωση και από τον 45χρονο ιερέα, κάτι που ωστόσο απέρριψε το δικαστήριο κρίνοντας ότι ιερέας δεν είχε σχέση με την παραβίαση του γάμου.  
Η Αρχιεπισκοπή της L'Aquila εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός και δήλωσε ότι ο ιερέας είχε μετανοήσει για τις ενέργειές του, εκείνος ωστόσο παραιτήθηκε μετά την κατακραυγή για την υπόθεση κι ενώ τα σεξουαλικά σκάνδαλα στην Καθολική Εκκλησία δεν έχουν τέλος.
Όπως προαναφέρθηκε, η απόφαση του δικαστηρίου διαπίστωσε ότι ο ιερέας δεν είχε καμία ευθύνη να καταβάλει αποζημίωση. Οι δικηγόροι του απατημένου συζύγου ωστόσο κάλεσαν την εκκλησία να αναλάβει περαιτέρω δράση εναντίον του ιερέα ισχυριζόμενοι ότι παραβίασε τους εκκλησιαστικούς κανόνες και τον όρκο του για να διαπράξει μια αθλιότητα. (telegraph.co.uk/legalnews24.gr)

Σχόλια