Δικαστήριο θα κρίνει το αίτημα άμβλωσης 10χρονης που έμεινε έγκυος μετά από βιασμό από το θείο της

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας θα εξεταστεί η προσφυγή 10χρονου κοριτσιού που έπεσε θύμα βιασμού από τον θείο της, έμεινε έγκυος, και της απαγορεύτηκε με δικαστική απόφαση να προχωρήσει σε διακοπή της κύησης επειδή διανύει την 26η εβδομάδα της.
Οι γονείς της 10χρονης επιμένουν πως το σώμα της δεν είναι έτοιμο για τη διαδικασία του τοκετού, ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για άμβλωση. Έτσι απευθύνθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Οι αμβλώσεις δεν επιτρέπονται στην Ινδία μετά την 20η εβδομάδα της κύησης εκτός κι αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας. Το Ανώτατο Δικαστήριο δέχθηκε να εξετάσει την υπόθεση και ζήτησε από γιατρούς να εξετάσουν το κορίτσι ώστε να ανακοινώσει την απόφασή του εντός δύο ημερών.
Οι γονείς του κοριτσιού ανακάλυψαν την εγκυμοσύνη όταν εκείνο άρχισε να παραπονιέται για πόνους στην κοιλιά.
Η είδηση αναδεικνύει πέραν του ζητήματος της έκτρωσης και το τεράστιο πρόβλημα των βιασμών στην Ινδία. Το 2015 καταγράφονταν κατά μέσο όρο έξι βιασμοί τη μέρα.
Η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών είχε εκτιμήσει το 2014 ότι ένα στα τρία θύματα βιασμού στην Ινδία είναι ανήλικο. Σε σχεδόν το 50% των περιπτώσεων οι δράστες είναι άνθρωποι από το συγγενικό περιβάλλον των θυμάτων. (πηγή:newsbeast.gr)

Σχόλια