Ανακλήθηκε η αίτηση επανεξέτασης της απόφασης του Ευρ.Δικαστηρίου για την υπόθεση της Μανωλάδας

Ανακλήθηκε η αίτηση για επανεξέταση της απόφασης με την οποία καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή.
Στην εκπνοή της τρίμηνης προθεσμίας που είχε στη διάθεσή του, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είχε ζητήσει στις 30 Ιουνίου 2017 την επανεξέταση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωνε την προσφυγή 42 μεταναστών εργατών στις φράουλες στη Μανωλάδα Ηλείας και επιδίκαζε αποζημίωση άνω των 500.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι οι 42 εργάτες από το Μπανγκλαντές υπήρξαν θύματα καταναγκαστικής εργασίας και καταλόγισε ευθύνες στο ελληνικό κράτος, ότι απέτυχε να τους προστατεύσει και επίσης δεν ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση ούτε τιμώρησε τους υπαίτιους. Με βάση αυτό το σκεπτικό, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση στους εργάτες και δικαστικά έξοδα.
Η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι το αίτημα για επανεξέταση έγινε «χωρίς καμία έγκριση και ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης» από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά