Κάθειρξη 9 ετών σε δικηγόρο για υπεξαίρεση 500 χιλιάδων ευρώ από τον πελάτη του

Ποινή κάθειρξης εννέα ετών με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην άσκηση της έφεσης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε δικηγόρο από την Αθήνα,  ο οποίος φέρεται να κράτησε την εγγύηση ύψους 500 χιλιάδων ευρώ που είχε επιβληθεί ως περιοριστικός όρος στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αβατάγγελο, για να μην προφυλακιστεί για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.
Ειδικότερα, το δικαστήριο του επέβαλε ομόφωνα κάθειρξη 8 ετών για την υπεξαίρεση των 500.000 ευρώ και φυλάκιση 2 ετών για απιστία δικηγόρου. Η ποινή συγχωνεύθηκε στα 9 χρόνια (δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό). Ο δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να γίνει το εφετείο με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του και εγγύηση 10.000 ευρώ.
Τον Νοέμβριο του 2013, ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος μετά την απολογία του στον ανακριτή,  έπρεπε να καταβάλλει το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ που του είχε επιβληθεί ως περιοριστικός όρος, μέσα σε διάστημα δέκα ημερών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Επειδή όμως οι τραπεζικές καταθέσεις του ήταν στο εξωτερικό κι εκείνος δεν μπορούσε να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας, ο Αλ. Αβατάγγελος ζήτησε από το δικηγόρο του να κάνει αίτηση στον ανακριτή για παράταση της προθεσμίας της καταβολής της εγγυοδοσίας μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2014.
Ο κατηγορούμενος με τέσσερα εμβάσματα από τράπεζες του εξωτερικού κατέθεσε στο λογαριασμό του συνηγόρου του 575.000 ευρώ, προκειμένου στη συνέχεια, να καταβληθούν 500.000 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα αποτελούσε την αμοιβή για τις νομικές του υπηρεσίες.
Ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα χρήματα αυτά ουδέποτε καταβλήθηκαν ως εγγύηση από το δικηγόρο, με αποτέλεσμα στις 20 Δεκεμβρίου 2013 ο επιχειρηματίας να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου παρέμεινε επί περίπου 4,5 μήνες, δηλαδή ωσότου συγκεντρώσει εκ νέου άλλες 500.000 ευρώ και να τα καταβάλει ως εγγυοδοσία.
Στο δικηγόρο έχει αφαιρεθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος με δυο αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ. (πηγή:naftemporiki.gr)

Σχόλια