Σεμινάρια Ποινικής Δικηγορίας

Η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, σεμινάρια για την τέχνη της ποινικής δικηγορίας με έναρξη τον Ιανουάριο του 2017.
Σκοπός των σεμιναρίων είναι να αναδειχθούν τα σύνθετα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ποινικολόγος που χειρίζεται μια υπόθεση και να υποδειχθούν τεχνικές για την επιτυχή διαχείρισή τους. Τα έξι συνολικώς απογευματινά σεμινάρια, με συχνότητα ένα ανά μήνα, θα έχουν διάρκεια δύο ωρών το καθένα και φιλοδοξούν να καλύψουν ευρύ φάσμα της ποινικής δικηγορίας, όπως η υποβολή της μήνυσης και η παράσταση πολιτικής αγωγής, η απολογία και η συλλογή και αξιοποίηση των αποδείξεων στην προδικασία, η αποδεικτική διαδικασία στο ακροατήριο (εξέταση μαρτύρων, πραγματογνωμόνων κ.λπ.), η αγόρευση του συνηγόρου, οι «κατεπείγουσες» διαδικασίες (σύλληψη, αυτόφωρη διαδικασία κ.λπ.), τα ένδικα μέσα, καθώς και ζητήματα δεοντολογίας (σχέσεις με τους εντολείς, τα δικαστήρια και τους συναδέλφους).
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε νέους δικηγόρους που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην ποινική δικηγορία με την ενεργή συμμετοχή τους στα σεμινάρια, τα οποία θα διευθύνουν έμπειροι ποινικολόγοι. Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρακολουθήσουν το σύνολο των σεμιναρίων, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια στην πρόσληψη των γνώσεων και να αντληθεί το μέγιστο δυνατό όφελος από την συμμετοχή.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν την συμμετοχή τους στα σεμινάρια με τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας το βραδύτερον έως την 19η Δεκεμβρίου 2016 με email στην διεύθυνση hcba@otenet.gr (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας).
Η συμμετοχή στα σεμινάρια της ποινικής δικηγορίας έχει ένα συμβολικό κόστος που ανέρχεται στο ποσό των 50ευρώ. Η κατάθεση πρέπει να γίνει στον τραπεζικό λογαριασμό της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων  (Alpha Bank: ΙΒΑΝ GR 12 0140 1030 1030 0232 0004 750) αμέσως μετά την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας από την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων. Στο σχετικό καταθετήριο παρακαλείσθε να αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας. Όσοι συμμετάσχουν αδιαλείπτως σ’ αυτά θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Ο ακριβής τόπος και ο χρόνος των σεμιναρίων θα ανακοινωθούν μετά την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής. (hcba.gr)

Σχόλια