Ποινή φυλάκισης μόλις 60 ημερών για πατέρα που βίαζε τη 12χρονη κόρη του. Οργή κατά του δικαστή

Μεγάλη οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η απόφαση ενός δικαστή να καταδικάσει σε μόλις 60 ημέρες φυλάκιση έναν πατέρα, ο οποίος βίαζε κατ΄εξακολούθηση τη 12χρονη κόρη του. Ο δικαστής John McKeon, από τη Μοντάνα των ΗΠΑ, αντιμετωπίζει την κατακραυγή του κόσμου για τις αποφάσεις του, καθώς ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 30.000 υπογραφές στο Change.org μέσω της οποίας καταγγέλλεται ο δικαστικός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, ο κατηγορούμενος στην πραγματικότητα θα μείνει
στη φυλακή μόλις 43 ημέρες για ένα τόσο φρικτό έγκλημα. "Κανείς δε μίλησε για λογαριασμο του 12χρονου κοριτσιού στη δίκη", αναφέρεται στην online αίτηση. Ο κατήγορος πρότεινε ποινή κάθειρξης 25 ετών για τον άντρα που ομολόγησε την ενοχή του για το αδίκημα της αιμομιξίας. Η μητέρα του θύματος ισχυρίστηκε με έγγραφα στο δικαστήριο ότι ο σύζυγός της «έκανε μια φρικτή επιλογή» και ότι τα 25 χρόνια κάθειρξης που προβλέπει το ποινικό σύστημα είναι πάρα πολύ σκληρή ποινή, αναφέρει το CNN.
Η μητέρα του κατηγορούμενου και γιαγιά της 12χρονης τόνισε ότι ο γιος της θα πρέπει να είναι παρών στο μεγάλωμα των παιδιών του, σημειώνοντας ότι οι δυο γιοι του, θα κατέρρεαν ψυχολογικά αν ο πατέρας τους δεν ήταν πλέον μέρος της ζωής τους.
Υπερασπιζόμενος την απόφασή του, ο δικαστής εξήγησε ότι ο ψυχολόγος, ειδικός για σεξουαλικά εγκλήματα, Michael Sullivan, θεώρησε ότι η θεραπεία του κατηγορούμενου ήταν προτιμότερη της φυλάκισης. (newsbeast.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά