Πλειστηριασμοί με ΜΑΤ και διαδηλώσεις

Σοβαρές κοινωνικές αντιδράσεις προκαλεί η διενέργεια πλειστηριασμών σε κατοικίες πολιτών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Στη Θεσσαλονίκη, ματαιώθηκε η διαδικασία πλειστηριασμού κατοικίας πολύτεκνης οικογένειας - μέλος της οποίας έχει πιστοποιηθεί ως ΑμΕΑ - που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 28/9/2016 στο Ειρηνοδικείο της πόλης. Η παρουσία των διαδηλωτών εντός κι εκτός της δικαστικής
αίθουσας λειτούργησε αποτρεπτικά και έτσι η Έδρα, λίγα λεπτά μετά τις 17:00, ανακοίνωσε τη ματαίωση της διαδικασίας, χωρίς να ορίσει νέα ημερομηνία. Εντός της αίθουσας υπήρχε ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ. (Δείτε το σχετικό βίντεο στο thestival.gr)
Στο νέο κύκλο πλειστηριασμών που έχει ανακοινωθεί, υπάρχουν αντιδράσεις από συλλόγους που καλούν τους πολίτες σε συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών. Σύμφωνα με την «Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί stop», την Τετάρτη 28/9/2016 στα ειρηνοδικεία νομού Αττικής και Νήσων ήταν προγραμματισμένοι συνολικά 59 πλειστηριασμοί ακινήτων.Από αυτούς (33) πλειστηριασμοί γίνονται από τράπεζες, (12) από εταιρείες και (14) από ιδιώτες, (46) πλειστηριασμοί στρέφονται κατά ιδιωτών και (13) κατά εταιρειών, (27) πλειστηριασμοί αφορούν κατοικίες πάσης φύσεως εκ των οποίων οι (13) γίνονται από τράπεζες. (ert.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά