Δικηγόρος προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της αποχής, υποστηρίζοντας ότι έχει εξαθλιώσει τους δικηγόρους

Κατά της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων που ξεκίνησε στις 12 Ιανουαρίου και διαρκεί μέχρι και σήμερα, στρέφεται τέως δικαστικός λειτουργός και νυν δικηγόρος, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο κ. Καλουτάς ζητά οι αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές αποχές, να ακυρωθούν ως παράνομες, αντίθετες στον Κώδικα Δικηγόρων
και τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων, αλλά και τον Αστικό Κώδικα. Ο δικηγόρος αναφέρει ότι οι συνεχείς, επαναλαμβανόμενες ανά εβδομάδα αποφάσεις πανελλαδικής αποχής, έχουν εξαθλιώσει όλους, οικογενειάρχες, μαχόμενους δικηγόρους και ειδικά αυτούς που έχουν παιδιά και ανεπάγγελτη σύζυγο, ενώ τις αποφάσεις αυτές τις χαρακτηρίζει καταχρηστικές καθώς μεθοδεύουν την καταστρατήγηση της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δεν δέχεται τις μακροχρόνιες απόχες των δικηγόρων.
Τέλος, ο κ. Καλουτάς ζητεί από το ΣτΕ, οι επαναλαμβανόμενες αποχές να κηρυχθούν καταχρηστικές, αντιδεοντολογικές, παράνομες, αλλά και ως αντιδικονομικές μεθοδεύσεις, οι οποίες οδηγούν στην εξαθλίωση τους δικηγόρους, κατά παράβαση των αρχών της καλής πίστης και των χρηστών ηθών. (πηγή: ethnos.gr)

Σχόλια