Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Απαγόρευση κουρέματος τραπεζικής κατάθεσης με προσωρινή διαταγή κυπριακού δικαστηρίου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε, κατόπιν προσφυγής της εταιρείας K. Athienitis Ldt, απαγόρευσε στην Τράπεζα Κύπρου και στην Κεντρική Τράπεζα να επέμβουν στους λογαριασμούς της εταιρείας και να αφαιρέσουν το ποσοστό του κουρέματος που αποφασίστηκε, χωρίς την καταβολή δίκαιης αποζημίωσης.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:«Διά του παρόντος το δικαστήριο διατάζει και απαγορεύει στους εναγομένους να προβούν σε οποιαδήποτε απόφαση ή να λάβουν οποιοδήποτε μέτρο από το οποίο θα προκύπτει και/ή θα συνεπάγεται μείωση και/ή εξάλειψη και/ή οιασδήποτε άλλης μορφής παρέμβαση επί του οιοδήποτε πιστωτικού υπολοίπου των λογαριασμών των εναγόντων στην Τράπεζα Κύπρου, χωρίς την απόδοση δίκαιης αποζημίωσης και/ή χωρίς να προηγηθεί ο καθορισμός εύλογης αποζημίωσης από αρμόδιο δικαστήριο, μέχρι την τελική απόφαση του Δικαστηρίου». Η οριστική απόφαση επί της προσφυγής αναμένεται προσεχώς. (πηγή: imerisia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστε επίσης:

Παράταση των προθεσμιών του άρ. 237 ΚΠολΔ για κατάθεση προσθήκης στις προτάσεις διαδίκων

Σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών Ελ. Γεωργίλη, παρατείνονται οι προθεσμίες κα...