MΕφΝαυπλιου 4/2026: Απόρριψη έφεσης κατά πρωτόδικης απόφασης που απέρριψε ανακοπές και πρόσθετους λόγους. Νομιμοποίηση των εταιρειών διαχείρισης να προβαίνουν σε κάθε δικαστική ενέργεια για την είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων και δη για το σύνολο του χαρτοφυλακείου που μεταβιβάσθηκε με την καταχώρηση του εντύπου δημοσίευσης της σύμβασης μεταβίβασης, μετά του σχετικού αποσπάσματος Ενεχυροφυλακείου , στο οποίο εξατομικεύεται η εκχωρηθείσα απαίτηση.
«Επομένως, για τη νομιμοποίηση αρκεί η προσκόμιση των καταχωρίσεων σε περίληψη που περιέχουν τα ουσιώδη στοιχεία των συμβάσεων μεταβίβασης και ανάθεσης της διαχείρισης (ΑΠ 1343/2022, ΜΕφΑΘ 3879/2023, ΜΕφΑΘ 137/2023, ΜΕφΘεσ 177/2022, δημοσιευθείσες στην ΤΝΠ Νόμος). Εξάλλου, οι εταιρίες διαχείρισης υπό τον ν. 3156/2003 έχουν την κατ’ εξαίρεση νομιμοποίηση του άρθρου 2 παρ. 4 ν. 4354/2015, να προβαίνουν, ως μη δικαιούχοι διάδικοι, σε κάθε δικαστική ενέργεια για την είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων (ΟλΑΠ 1/2023, δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου). Άλλωστε, από την επισκόπηση της προσβαλλόμενης επιταγής προς εκτέλεση προκύπτει ότι με αυτή συγκοινοποιήθηκαν όλα τα έγγραφα που νομιμοποιούν την καθ’ ης ως διαχειρίστρια της μεταβιβασθείσας απαίτησης…»
Η εφεσίβλητη εκπροσωπήθηκε από την Στυλιανή (Στέλλα) Γκούμα, δικηγόρο παρ’ Αρειω Πάγω, ΜΑ, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια

Σχόλια