Έρευνα για τα ανεπιθύμητα emails της ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ξεκίνησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Έρευνα για τη την αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας που φέρεται να έγινε από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Αννα Μισελ Ασημακοπούλου, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η Αρχη Προστασιας Προσωπικών Δεδομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Σημειώνεται ότι την 1η Μαρτίου ψηφοφόροι του εξωτερικού έλαβαν διαφημιστικά emails από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Πολλοί προχώρησαν σε καταγγελίες, δεδομένου ότι δεν είχαν αποδεχθεί την αποστολή προεκλογικού υλικού, όπως προβλέπεται από το Γενικό Κανονισμό Προστασιας Δεδομένων. Αναφέρουν, μάλιστα, ότι έλαβαν το email σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις που είχαν χρησιμοποιήσει για να εγγραφούν στους καταλόγους εκλογέων εξωτερικού, δηλαδή ηλεκτρονικές διευθύνσεις που είχε στην κατοχή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά