Θέση Δικηγόρου παρά Πρωτοδίκαις με πάγια αντιμισθία στον Δήμο Αμαρουσίου

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου προκηρύσσει την πλήρωση μίας (1) θέσης δικηγόρου παρά Πρωτοδίκαις με πάγια αντιμισθία, με σχέση έμμισθης εντολής, στον Δήμο Αμαρουσίου, κατόπιν επιλογής, σύμφωνα με τον Ν.4194/2013 «Κώδικας Δικηγόρων», όπως ισχύει. 

Η πρόσληψη θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 43 του Ν.4194/2013 «Κώδικας Δικηγόρων» όπως ισχύει και θα συνδέεται με τον Δήμο Αμαρουσίου με σχέση έμμισθης εντολής. Ο δικηγόρος που θα προσληφθεί θα καταλάβει κενή οργανική θέση στη Διεύθυνση Νομικών Υποθέσεων του Δήμου, κατηγορίας ειδικών θέσεων και θα ακολουθεί την προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία υπηρεσιακή και μισθολογική εξέλιξη.  Οι υποψήφιοι για την πιο πάνω θέση πρέπει: 

1. Να είναι Έλληνες πολίτες. 

2. Να μην έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 45 του Ν. 4194/2013 «Κώδικας Δικηγόρων», όπως ισχύει. 

3. Να είναι δικηγόροι Παρά Πρωτοδίκαις, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ή άλλου Δικηγορικού Συλλόγου της Χώρας. 

4. Να μην έχουν τιμωρηθεί πειθαρχικά ούτε να κατέχουν άλλη έμμισθη θέση σε φορέα του Δημοσίου. Δικηγόροι, που κατέχουν άλλη έμμισθη θέση σε φορέα του Δημοσίου, μπορούν να είναι υποψήφιοι, αν συνυποβάλλουν με την αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά, υπεύθυνη δήλωση, ότι, θα παραιτηθούν από την άλλη έμμισθη θέση εφόσον επιλεχθούν για την προκηρυσσόμενη θέση. 

5. Να έχουν εκπληρώσει (οι άνδρες) τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα απ’ αυτές και να μην είναι ανυπότακτοι ή να μην έχουν καταδικασθεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση. 

6. Να μην έχουν κώλυμα διορισμού, λόγω ποινικής καταδίκης ή επειδή τελούν υπό στερητική ή/και επικουρική δικαστική συμπαράσταση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α΄) όπως ισχύει, ούτε κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ούτε κατά τον χρόνο διορισμού. 

7. Να είναι υγιείς και να έχουν τη φυσική καταλληλότητα για την άσκηση των καθηκόντων τους. 

8. Να μην έχουν κώλυμα κατά τις διατάξεις του Ν. 1256/1982 και του Κώδικα Δικηγόρων. 

9. Να είναι κάτοχοι πτυχίου Νομικού Τμήματος Νομικής Σχολής Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Ελλάδα ή ισότιμου και αντίστοιχου πτυχίου άλλης χώρας, εφόσον αυτό έχει αναγνωρισθεί με τις νόμιμες διαδικασίες.

10.Να έχουν αποδεδειγμένη εξειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο, αποδεικνυόμενη με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών αντίστοιχης κατεύθυνσης, Νομικής Σχολής της χώρας ή ισότιμου τίτλου Νομικού Τμήματος Πανεπιστημιακής Σχολής ΑΕΙ της αλλοδαπής, ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας, νόμιμα αναγνωρισμένου. 

11.Απαραίτητη η αποδεδειγμένη εμπειρία τουλάχιστον (2) ετών στις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών από πλευράς αναθέτουσας αρχής και στο χειρισμό υποθέσεων Δημοσίου-Διοικητικού Δίκαιου. Περαιτέρω είναι απαραίτητη η αποδεδειγμένη εμπειρία τουλάχιστον ενός (1) έτους σε θέματα χειρισμού υποθέσεων Ο.Τ.Α. 

12.Απαραίτητη η άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας, αποδεικνυόμενη κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 10 του π.δ. 85/2022. Η τουλάχιστον πολύ καλή γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεικνυόμενη σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, θα συνεκτιμηθεί. 

13. Απαραίτητη η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα α) επεξεργασία κειμένων β) υπολογιστικά φύλλα γ) υπηρεσίες διαδικτύου αποδεικνυόμενη κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 9 του π.δ. 85/2022.

Δείτε την Προκήρυξη εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά