Προκήρυξη πλήρωσης δύο (2) θέσεων Δικηγόρων στην Ανεξάρτητη Αρχή "Επιθεώρηση Εργασίας"

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής “Επιθεώρηση Εργασίας” προκηρύσσει την πλήρωση δύο (2) θέσεων δικηγόρων παρ’ Eφέταις [θέση (1) και θέση (2)], με σχέση έμμισθης εντολής, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 42 ν. 4194/2013 “Κώδικας Δικηγόρων”, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 

Το αντικείμενο απασχόλησης των δικηγόρων που πρόκειται να προσληφθούν είναι η παροχή κάθε υπηρεσίας συνδεόμενης με τη νομική υποστήριξη και εκπροσώπηση της Ανεξάρτητης Αρχής “Επιθεώρηση Εργασίας” ( Α.Α.Ε.Ε. ) και ειδικότερα: 

1. Η δικαστική υποστήριξη και εκπροσώπηση της Αρχής ενώπιον των εθνικών, ενωσιακών και διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων, καθώς και ενώπιον των εθνικών και διεθνών δικαστηρίων, Αρχών και Διαιτητικών Οργάνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, με εξαίρεση των οριζομένων στις περ. (αι) και (βη) της παρ. 3 του άρθρου 20 και στις περ. (αιβ) και (βια) της παρ. 3 του άρθρου 21 της υπ’ αριθμ. πρωτ. 510148/17-11-2022 κοινής απόφασης του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Επιθεώρησης Εργασίας «Οργανισμός Ανεξάρτητης Αρχής «Επιθεώρηση Εργασίας» (B’ 5937). 

2. Η γνωμοδότηση επί θεμάτων νομικής φύσεως που αφορούν την Αρχή, όταν αυτή ζητείται από το Διοικητή, συμπεριλαμβανομένων ερωτημάτων που αφορούν στην εργατική νομοθεσία σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Προγραμματισμού και Συντονισμού. 

3. Η γνωμοδότηση για περιπτώσεις συμβιβασμού, παραιτήσεως από δικαιώματα, αξιώσεις, αγωγές και ένδικα μέσα, όταν ζητείται από το Διοικητή. 

4. Ο νομικός έλεγχος και η εν γένει νομοτεχνική υποστήριξη της Αρχής κατά την κατάρτιση πάσης φύσεως συμβάσεων, όταν ζητείται από το Διοικητή. 

5. Ο νομικός έλεγχος και η τελική νομική διατύπωση των προκηρύξεων που αφορούν δημόσιες συμβάσεις, όταν ζητείται από το Διοικητή. 

6. Η επεξεργασία από νομοτεχνικής πλευράς των σχεδίων κανονισμών/οργανισμών που καταρτίζουν οι Υπηρεσίες της Αρχής, καθώς και η νομική γνωμοδότηση επί των εγκυκλίων, τις οποίες εκδίδουν οι Υπηρεσίες της Αρχής, όταν ζητείται από το Διοικητή. 

7. Η παραλαβή δικογράφων και εξωδίκων που αφορούν την Αρχή και η αντίκρουσή τους, όπου τούτο καθίσταται αναγκαίο, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Αρχής. 

8. Η κατάρτιση και ενημέρωση δικαστικών φακέλων, κατόπιν εντολής του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας και αρχειοθέτησή τους σε ηλεκτρονικό ή/και φυσικό αρχείο. 

9. Η εμπρόθεσμη υποβολή εισήγησης, σε συνεργασία με τις οικείες Διευθύνσεις, σχετικά με την αποδοχή ή απόρριψη ιεραρχικών προσφυγών. 

Έδρα- χρόνος απασχόλησης: Οι παραπάνω αναφερόμενες υπηρεσίες θα παρέχονται στην έδρα της Ανεξάρτητης Αρχής “Επιθεώρηση Εργασίας” επί της οδού Δραγατσανίου 8, στην Αθήνα ή όπου αυτή τυχόν μεταφερθεί, για χρόνο που ανταποκρίνεται στις εκάστοτε υπάρχουσες υπηρεσιακές ανάγκες και ενώπιον των, κατά περίπτωση, αρμοδίων δικαστηρίων και Αρχών, τηρουμένων πάντοτε των διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων.

Οι αποδοχές των δικηγόρων που θα προσληφθούν καθορίζονται σύμφωνα με την παρ. 10 του άρθρου 9 ν. 4354/2015 (Α’ 176) και τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων. Επίσης, θα υπόκεινται στην ασφάλιση του Ταμείου Νομικών και λοιπών νομίμων κρατήσεων. Θα υπάγονται οργανικά στην Αρχή και θα ακολουθούν την προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία υπηρεσιακή εξέλιξη.

Τυπικά προσόντα υποψηφίων- Κωλύματα διορισμού : Οι υποψήφιοι για την προκηρυσσόμενη θέση πρέπει: 

1. Να είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 

2. Να είναι κάτοχοι πτυχίου Νομικής Σχολής στην Ελλάδα ή ισότιμου και αντίστοιχου πτυχίου Σχολής της αλλοδαπής, νομίμως αναγνωρισμένου. 

3. Να είναι δικηγόροι, παρ’ Εφέταις, μέλη ενός από τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. 

4. Να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο εργατικό δίκαιο ή στο δημόσιο δίκαιο ή στο αστικό δίκαιο. 

5. Να έχουν τουλάχιστον πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας. Επιθυμητή μία ακόμη γλώσσα χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

6. Να έχουν ασκήσει ενεργό δικηγορία επί πέντε ( 5 ) έτη τουλάχιστον. 

7. Για τους άνδρες υποψηφίους, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές και να μην είναι ανυπότακτοι ή να έχουν καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση. 

8. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για την άσκηση των καθηκόντων τους. 

9. Να μην έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 45 παρ. 1 του Κώδικα Δικηγόρων. 

10. Να μην έχουν κώλυμα διορισμού λόγω ποινικής καταδίκης καθώς και να μην είναι υπόδικοι και να μην τελούν υπό στερητική ή/και επικουρική συμπαράσταση, τόσο κατά το χρόνο της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων όσο και κατά το χρόνο διορισμού. 

11. Να μη διώκονται πειθαρχικά, καθώς και να μην τους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο. 

12. Να μην έχουν κώλυμα διορισμού κατά τις διατάξεις του άρθρου 1 ν. 1256/82 και του Κώδικα Δικηγόρων. 

13. Να μην κατέχουν άλλη θέση με έμμισθη εντολή. Υποψήφιοι/ες που κατέχουν άλλη έμμισθη θέση, κατά την έννοια των σχετικών διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων, μπορούν να είναι υποψήφιοι/ες, με την προϋπόθεση ότι θα συνυποβάλουν, μαζί με την αίτησή τους, και τα σχετικά δικαιολογητικά, πιο συγκεκριμένα, υπεύθυνη δήλωση ότι, εφόσον επιλεγούν στη θέση που προκηρύσσεται με την παρούσα, θα παραιτηθούν από την έμμισθη θέση που κατέχουν.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 22/01/2024

Δείτε την Προκήρυξη εδώ

(πηγή: dspeiraia.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά