Δεκτή η προσφυγή κατά απόφασης απέλασης πολίτη της ΕΕ διαμένοντος στη χώρα πέραν των 10 ετών

Απόφαση Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής ημερ. 16/11/2023: Δεκτή η προσφυγή κατά απόφασης αξιωματικού Διεύθυνσης Αλλοδαπών για απέλαση πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακυρώνει την απέλαση.

«Από τα ανωτέρω προσκομιζόμενα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία αποδεικνύεται ότι διαμένει από την παιδική του ηλικία στη Χώρα μας και σε κάθε περίπτωση πέραν των δέκα (10) ετών, εμπίπτοντας στις διατάξεις του αρθ.22§3 του Π.Δ. 106/2007 «Υπό την επιφύλαξη των περιπτώσεων στις οποίες η απέλαση ερείδεται σε επιτακτικούς λόγους δημόσιας ασφάλειας, δεν διατάσσεται απέλαση πολιτών της Ένωσης όταν τα πρόσωπα αυτά έχουν διαμείνει κατά τα προηγούμενα δέκα έτη στην Ελλάδα», σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για την ανωτέρω υπό στοιχείο (5) αναγραφόμενη ποινική του υπόθεση, συνάγεται ότι στο πρόσωπό του δεν συντρέχουν επιτακτικοί λόγοι Δημόσιας Ασφάλειας». Δεκτή η προσφυγή του υπηκόου Ρουμανίας… Ακυρώνει την απόφαση της αρμόδιας αξιωματικού της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής.

(Τον προσφεύγοντα εκπροσώπησε η Μαριάννα Μπαϊρακτάρη, δικηγορος Αθηνών, επιμέλεια δημοσίευσης Χρήστος Τζαβάρας , δικηγόρος)

Δείτε την απόφαση εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά