Εργασιακός Εκφοβισμός - Νίκησέ τον

H Ένωση Γυναικών Ελλάδος (Ε.Γ.Ε) – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης και τα Bιβλιοπωλεία Δημητριάδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του MBA Founder & CEO MRK Consulting Lecturer at International Hellenic University, Ιωάννη Μαρκέτου : «Εργασιακός Εκφοβισμός νίκησέ τον».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα λάβει χώρα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:30. 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν : Η  κ. Ντένα Λογιάδου Πρόεδρος της Ε.Γ.Ε , η κ. Δέσποινα Τσιγάρα Γραμματέας της Ε.Γ.Ε και η κ. Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Aλεξανδρούπολης .Την εκδήλωση θα πλαισιώσει διαδραστικά η Θεατρική ομάδα « Η συνάντηση» με τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νίκου Ζερβόπουλου. Την παρουσίαση θα συντονίσει η Ειρήνη Αποστολίδου Πρόεδρος της Ε.Γ.Ε -Παράρτημα Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά με το βιβλίο: Ο εργασιακός εκφοβισμός είναι μέσα στη ζωή μας. Ακόμη και αν σήμερα κάποιος δεν έχει γίνει μάρτυρας ή στόχος εργασιακού εκφοβισμού κατά τη διάρκεια των ετών του εργασιακού του βίου, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα γίνει. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τον εργασιακό εκφοβισμό όπως ακριβώς είναι. Δίνει μορφή στις διαφορετικές εκφάνσεις του, τη σεξουαλική παρενόχληση, τη λεκτική βία, τον αποκλεισμό από τις ομάδες, τις κακές φήμες, περιγράφει τα αισθήματα και τις σκέψεις που έχει εκείνος που έχει στοχοποιηθεί, την απομόνωση, την απογοήτευση, την κατάθλιψη, το στρες. 

Αυτό που προσφέρει το βιβλίο αυτό είναι τη λύση στο πρόβλημα. Το βιβλίο αυτό προσφέρει τη διαφορετική σκέψη, τις λύσεις, τη μεθοδολογία που χρειάζεται κανείς για να απεγκλωβιστεί από το τοξικό περιβάλλον στο οποίο είναι μέσα.
Ο ήρωας του βιβλίου αντιμετωπίζει ιστορίες εργασιακού εκφοβισμού που είναι πραγματικές, ιστορίες κανονικών ανθρώπων όπως εσύ και εγώ. Ο ήρωας είμαστε Εμείς, με όνειρα, φιλοδοξίες, δεξιότητες, αγωνίες, θέληση να πετύχει επαγγελματικά, κοινωνικά, οικονομικά όπως Εσύ. Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο και αφιερωμένο για όλους και σε όλους μας, και έχει ως σκοπό να βάλει μέσα μας το σπόρο πως ο εργασιακός εκφοβισμός μπορεί να καταπολεμηθεί. Ότι τον εργασιακό εκφοβισμό μπορούμε και να τον διαχειριστούμε, αλλά και να τον αποφύγουμε.
Η μεγαλύτερη επιτυχία εκείνου που ασκεί τον εκφοβισμό είναι να κάνει όλους τους άλλους να πιστέψουν, ακόμη και το θύμα/στόχο, ότι οι άλλοι φταίνε και ότι οι ίδιοι (οι εκφοβιστές) είναι μέρος της λύσης και όχι το πρόβλημα. Αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει. 

Σχόλια