Ξεκίνησαν οι πρώτες δίκες για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid-19 στη Γερμανία

Οι πρώτες δίκες μετά από αγωγές αποζημίωσης κατά των κατασκευαστών του εμβολίου Covid-19 για τις παρενέργειες που προκάλεσε το εμβόλιο, ξεκίνησαν ήδη στην Γερμανία.

Συγκεκριμένα, στις 12 Ιουνίου 2023 ξεκίνησε στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Αμβούργου η εκδίκαση αστικής αγωγής αποζημίωσης κατά της εταιρείας Biontech για παρενέργειες του εμβολίου για τον covid-19.

Είχε προηγηθεί αγωγή γυναίκας από τη Φρανκφούρτη κατά της ίδιας εταιρείας και η δικάσιμος έχει ορισθεί στις 7 Ιουλίου 2023.

Η ενάγουσα από το Αμβούργο ζητά αποζημίωση ύψους 125.000 ευρώ (αριθμός πρωτ. υπόθεσης 335 Ο 117/22)  από την Biontech  για ηθική βλάβη, πόνο και ταλαιπωρία που της προκάλεσαν οι παρενέργειες του εμβολίου.  Σύμφωνα με το δικαστήριο, η Biontech αρνείται ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού συνδέεται με τις καταγγελίες της ενάγουσας. Μερικές από τις παρενέργειες που κατήγγειλε η εμβολιασμένη γυναίκα είναι πόνος στο πάνω μέρος του σώματος, πρήξιμο στα άκρα και εξάντληση, κούραση και διαταραχές ύπνου. Η γυναίκα ισχυρίζεται  ότι η Biontech είναι υποχρεωμένη να την αποζημιώσει και για την «υλική ζημιά».

Επειδή η δίκη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, το δικαστήριο του Αμβούργου εξέδωσε αυστηρότερους κανόνες για το φωτορεπορτάζ κατά την κάλυψη της διαδικασίας από τα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο η ακρόαση είναι δημόσια. Αν και ιατρικά, η βλάβη από τον εμβολιασμό είναι δύσκολο να αποδειχθεί, η νομική διαμάχη σχετικά με το ζήτημα αυτό αναμένεται να είναι περίπλοκη. (πηγή: abendblatt.de)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά