Αναστολή εκτέλεσης διαταγής πληρωμής - Έλλειψη έγγραφης απόδειξης της απαίτησης (ΜΠρΑθ)

ΜΠρΑθ 2084/2023 (Ασφ.Μέτρα) - Αναστολή εκτέλεσης διαταγής πληρωμής - Επισύναψη από την εταιρεία διαχείρισης στην αίτηση για έκδοση της διαταγής αποσπασμάτων από τα εμπορικά της βιβλία χωρίς ρητή συμφωνία περί απόδειξης μέσω αυτών του ανεξόφλητου υπολοίπου του δανείου - Έλλειψη έγγραφης απόδειξης της επίδικης απαίτησης.

Όροι εκδόσεως διαταγής πληρωμής όπως η απόδειξη της επίδικης απαίτησης βάσει ιδιωτικού ή δημοσίου εγγράφου. Στην σχετική αίτηση πρέπει να επισυνάπτονται τα έγγραφα που αποδεικνύουν την απαίτηση και το ύψος αυτής καθώς και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Αποσπάσματα εμπορικών βιβλίων τράπεζας. Παράγουν πλήρη απόδειξη για τα κονδύλια εκατέρωθεν χρεοπιστώσεων και για το ύψος της οφειλής της τράπεζας έναντι του δανειολήπτη μόνο επί ύπαρξης σχετικής συμφωνίας μεταξύ των μερών που αποτέλεσε ρήτρα ή γενικό όρο συναλλαγών της δανειακής σύμβασης άλλως  στερούνται αποδεικτικής ισχύος. 

Η καθής επισύναψε στην σχετική αίτηση της προς έκδοση της προσβαλλομένης, αποσπάσματα από τα εμπορικά της βιβλία άνευ ρητής συμφωνίας μεταξύ των μερών πως δι αυτών θα αποδεικνυόταν το ανεξόφλητο υπόλοιπο της σύμβασης πίστωσης με αποτέλεσμα να μην συντρέχει έγγραφη απόδειξη της επίδικης απαίτησης. Σημειωτέον ότι κατά τη δικάσιμο η καθ’ ης, απαραδέκτως, προσκόμισε για πρώτη φορά Πρόσθετη Πράξη, η οποία περιείχε μεν δικονομική συμφωνία, πλην όμως ούτε επικαλέστηκε, ούτε προσκόμισε την Πρόσθετη αυτή πράξη στην αίτηση προς έκδοση της ανακοπτόμενης διαταγής πληρωμής.

Δέχεται την αίτηση, αναστέλλει την εκτέλεση της διαταγής πληρωμής και της επιταγής προς εκτέλεση.

Την υπόθεση για τους αιτούντες χειρίστηκε το Δικηγορικό Γραφείο Γεωργίου Λ. Καλτσά (Σωτήρος Διός 6-Πειραιάς, τηλ. επικ. 2104119287-2104171385 κιν: 6972397827)

Δείτε την Απόφαση εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά