Αναστολή εκτέλεσης βάσει διαταγής πληρωμής: Άκυρη η καταγγελία της δανειακής σύμβασης λόγω μη συγκοινοποίησης πληρεξουσίου εγγράφου νομιμοποίησης των υπογραφόντων (ΜΠρΑθ)

Μον. Πρωτ. Αθ. 2037/2023 (Ασφαλιστικά Μέτρα): Για να εκδοθεί εγκύρως διαταγή πληρωμής, πρέπει να πληρωθεί η αίρεση της καταγγελίας της ένδικης σύμβασης - Καταγγελία αυτής και απόκρουση της εκ μέρους του ανακόπτοντα, χωρίς υπαίτια βραδύτητα, αμφισβητώντας ρητά την ακυρότητά της, επειδή δεν του συγκοινοποιήθηκε πληρεξούσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύεται η προσήκουσα νομιμοποίηση των υπογραφόντων αυτή προσώπων - Επανάληψη της καταγγελίας από την εταιρεία διαχείρισης, συγκοινοποιώντας με αυτήν και πληρεξούσιο έγγραφο, από το οποίο προέκυπτε ότι κατά το χρόνο της προηγούμενης καταγγελίας, τα υπογράφοντα αυτή πρόσωπα, πράγματι δεν ήταν εφοδιασμένα με πληρεξουσιότητα. Επιστήριξη της έκδοσης της ανακοπτόμενης διαταγής πληρωμής, στην προηγούμενη ανυπόστατη και άκυρη καταγγελία και όχι στη νυν ισχύουσα - Πιθανολογείται η βασιμότητα της ακυρότητας του εκτελεστού τίτλου, επειδή δεν υπάρχει απαίτηση ληξιπρόθεσμη κι απαιτητή για τους ιστορούμενους λόγους - Δέχεται την αίτηση, αναστέλλει την εκτέλεση.

Την υπόθεση για τον αιτούντα χειρίστηκε το Δικηγορικό Γραφείο Γεωργίου Λ. Καλτσά (Σωτήρος Διός 6-Πειραιάς, τηλ. επικ. 2104119287-2104171385 κιν: 6972397827)

Δείτε την Απόφαση εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά