Ο κήπος: Τί μπορεί να είναι Άνθρωπος τελικά;

Ο κήπος - Μυθιστόρημα του Ανδρέα Κότσιφα (εκδόσεις Ρώμη/2022): Ένας ανακριτής κι ένας εγκληματίας βρίσκονται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και μια καφκική διαδικασία ανάκρισης ξετυλίγεται ζωηρά. Καταιγιστικές ερωτήσεις και αφοπλιστικές απαντήσεις υφαίνουν το γαϊτανάκι μιας συζήτησης με άξονες τον Θεό, τη Φιλία, τον Έρωτα, τη Λογική, την Αγάπη, την Ελευθερία, τη Μηχανή, την Ηθική.

Ο Κήπος αποτελεί μια σκοτεινή αλληγορία για τον άνθρωπο και τα συστατικά του. Ο διάλογος κλείνει με μια ανατριχιαστική ανατροπή, που θέτει το απόλυτο ερώτημα: τι ονομάζεται Άνθρωπος; Τι μπορεί να είναι Άνθρωπος, τελικά;

«… Δεν έχω λόγια. Για τον Κήπο σου λέω! Ένα μωσαϊκό ομορφιάς. Όχι κάπου αλλού, εδώ. Όχι θεϊκή, ανθρώπινη. Η μόνη υποστατή. Η μόνη που αξίζει άλλωστε. Όχι σε κάποιον χρόνο μέλλοντα, σαν υπόσχεση ή τιμωρία. Όλα, εδώ, τώρα και για πάντα. Κοιτούσα γύρω μου έκπληκτος, δεν ήξερα πού να πρωτοαπιθώσω το βλέμμα. Το ένα θέαμα με ξεπροβόδιζε μειλίχια μέχρι τα κράσπεδα του επόμενου. Απανωτά, πανδαισία. Θεάματα χωρίς υπερβολές, μεστά, αναίτια. Χωρίς καγχασμούς ή κομπορρημοσύνες. Δίχως ντροπή. Απλά, αμέριμνα. Αγαλλίασα…»

Ο Συγγραφέας

Ο Ανδρέας Κότσιφας σπούδασε νομικά στην Αθήνα και κατοικεί στην Πάτρα, όπου και δικηγορεί. Αρθρογραφεί τακτικά σε τοπικές εφημερίδες, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη μουσική, έχοντας συμμετάσχει, ως πιανίστας, σε πολιτιστικά δρώμενα και συναυλίες φιλανθρωπικού σκοπού. Ο ίδιος έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια Επιμέλειας και Διόρθωσης Κειμένου στο Ε.Κ.Π.Α. και στη Σχολή Πατάκη, καθώς επίσης και Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής στο Ε.Κ.Π.Α. Το Νοέμβριο του 2021 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων του με τον τίτλο Η ΥΣΤΑΤΗ ΥΛΗ, από τον Εκδοτικό Οίκο Άπαρσις. 

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά