Αποζημίωση για ηθική βλάβη υποψήφιας διδάκτορος : Πανεπιστήμιο την διέγραψε από τα μητρώα υπ.διδακτόρων με απόφαση χωρίς νόμιμη αιτιολογία και χωρίς προηγούμενη ακρόασή της (ΔΠρΒολ)

Διοικ.Πρωτ.Βόλου (τριμ.) 254/2021: Ευθύνη ΝΠΔΔ προς καταβολή χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης (105-106 Εισαγωγικού Νόμου Αστικού Κώδικα, 932 Αστικού Κώδικα) 

Διαπιστώνονται παράνομες πράξεις και παραλείψεις των οργάνων του εναγόμενου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια της εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής της ενάγουσας, συνιστάμενες αφ’ ενός στη διαγραφή της ενάγουσας από τα μητρώα υποψήφιων διδακτόρων με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης (ΓΣΕΣ) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, η οποία δεν αιτιολογείται νομίμως, με αναφορά στην επιστημονική πρόοδο της διατριβής ή σε άλλο σπουδαίο λόγο, και ελήφθη χωρίς να έχει προηγηθεί ακρόαση της ενάγουσας, αφ’ ετέρου στην καθυστέρηση του ίδιου οργάνου, για χρονικό διάστημα τεσσάρων περίπου ετών, να ορίσει νέα Τριμελή Επιτροπή, μετά την παραίτηση ή συνταξιοδότηση των αρχικών μελών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της εργασίας. Συνεπεία αυτών, η ενάγουσα υπέστη ηθική βλάβη, δοθέντος ότι βίωσε έντονη ψυχολογική πίεση και αβεβαιότητα για τη μελλοντική της εξέλιξη, ενώ επηρεάστηκε δυσμενώς η επαγγελματική και ακαδημαϊκή της πορεία. Επιδικάζεται εύλογη χρηματική ικανοποίηση. Δεκτή εν μέρει η αγωγή. (πηγή adjustice.gr)

Στήριξε το Legalnews24.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Αθανάσιος Πιτσιόρλας είπε…
Απ’ ό,τι κατάλαβα κάποιοι εξεπλάγησαν με τα περιστατικά της απόφασης. Όσοι εντυπωσιάζεστε από τα περιστατικά αυτά, δείτε και αυτούς τους παραμεθόριoους εδώ (Νομική Θεσσαλονίκης) με αριθμούς και ονόματα: [ https://es.scribd.com/document/327030000/Athanasios-Pitsiorlas-Ipopsifii-Didaktores-1998-2012-Nomiki-Sxoli-Aristotelio-Panepistimio-Eksoteriki-Axiologisi-Version2 ]. Τα έστειλα σε δύο πρωθυπουργούς, τον προηγούμενο και τον τωρινό, και αντίστοιχους υπουργούς παιδείας. Δεν έγινε το παραμικρό, γιατί δεν έκαναν το παραμικρό. Όποιος αντιμετωπίσει πρόβλημα στην ιστοσελίδα και τα θέλει ας μου ζητήσει να του τα στείλω.
Έστειλα επιστολή και στην τωρινή πρόεδρο της Δημοκρατίας δύο φορές επί 2. Δεν απάντησε καμία. Επιστολή έστειλα και στον προηγούμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δήλωσε προφορικά με αντιπρόσωπο αναρμόδιος να ασχοληθεί.

Συνεπώς, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν γνωρίζει την υπόθεση, η οποία δεν είναι καθόλου μόνο ατομική μου. Το πρόβλημα είναι το ίδιο με την Κιβωτό του Κόσμου. Και κάποιοι από έξω ήξεραν τι γινόταν εκεί μέσα αλλά ο καθωσπρεπισμός, η υποκρισία και φυσικά τα συμφέροντα κρατούσαν την υπόθεση σκοτάδι. Τώρα καθώς φουντώνει ή δεν μπορούν να την μαζέψουν ή η υποκρισία άλλαξε κατεύθυνση.

Δεν μπορείς να εξαφανίσεις όλα τα προβλήματα και τις συνέπειές τους με αποσιώπηση. Και αυτό εδώ με τους υποψήφιους διδάκτορες στο οποίο δεν δίνουν λύση για τόσα χρόνια, σύντομα θα πυροδοτηθεί και κάποιοι θα αναρωτιούνται πάλι πώς συνέβη!

Αθανάσιος Πιτσιόρλας
Δικηγόρος Θεσσαλονίκης
pitsiorlaw@hotmail.com