Έρευνα κατά της Booking.com για αθέμιτους όρους συναλλαγών και αθέμιτες εμπορικές πολιτικές στην Ισπανία

Η ισπανική εποπτική αρχή ανταγωνισμού ξεκίνησε πρόσφατα νέα αντιμονοπωλιακή έρευνα για την διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα Booking.com, για αθέμιτους όρους συναλλαγών και αθέμιτες εμπορικές πολιτικές.

Η Εθνική Επιτροπή Αγορών και Ανταγωνισμού  της Ισπανίας (CNMC) δήλωσε ότι θα εξετάσει εάν η Booking.com επέβαλε αθέμιτους όρους συναλλαγών σε ισπανικά ξενοδοχεία και εάν οι πολιτικές της μπορεί απέκλεισαν άλλα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία.

Η έρευνα έρχεται μετά από καταγγελίες που υποβλήθηκαν από την Ισπανική Ένωση Διευθυντών Ξενοδοχείων και την Περιφερειακή Ένωση Ξενοδόχων της Μαδρίτης. Εάν διαπιστωθεί ότι οι ενέργειες της Booking.com συνιστούν κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, τότε ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόστιμα έως και 10 τοις εκατό του παγκόσμιου τζίρου της.

"Έχουμε και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την CNMC για τις ερωτήσεις τους σχετικά με την Booking.com στην Ισπανία", ανέφερε η εταιρεία.  Η εποπτική αρχής της Ισπανίας έχει 18 μήνες για να καταλήξει σε τελική απόφαση σχετικά με το εάν η εταιρεία παραβίασε τους κανόνες ανταγωνισμού. (πηγή politico.eu)

Διαβάστε ακόμα: Αθέμιτες εμπορικές πρακτικές της Booking.com: Το πρόστιμο των 6 εκατομμυρίων ευρώ που της επέβαλε εθνική Αρχή Ανταγωνισμού

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά