Μόνο διαδικτυακά πλέον τα μαθήματα στη Νομική Θεσσαλονίκης, μετά την πτώση του φοιτητή από τον 3ο όροφο

Σε διήμερη κατάληψη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχώρησαν την Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21/10/2022  μέλη φοιτητικών παρατάξεων, μετά τον τραυματισμό συμφοιτητή τους, που έπεσε από το παράθυρο αμφιθεάτρου στη διάρκεια μαθήματος. Στην απόφαση της Γ.Σ. του Φ.Σ. Νομικής, οι φοιτητές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Δε θα ξαναδεχτούμε να κάνουμε μάθημα κάτω από αντίστοιχες συνθήκες. Να μην αναγκαστεί ξανά φοιτητής να κάτσει στο πάτωμα και στα πρεβάζια επειδή δε χωράει στην αίθουσα».

Τα μαθήματα πλέον θα διεξάγονται διαδικτυακά, καθώς με τη γνωστοποίηση της απόφασης για την κατάληψη ο κοσμήτορας της Σχολής, Παναγιώτης Γκλαβίνης ενημέρωσε με ανακοίνωση τους φοιτητές ότι «τα μαθήματα από Πέμπτη 13 Οκτωβρίου μέχρι και την άλλη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου θα γίνουν διαδικτυακά» και «η Σχολή θα επανέλθει σε πλήρη διά ζώσης λειτουργία την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης  18 Οκτωβρίου 2022, μπροστά στα μάτια φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης φοιτητής που παρακολουθούσε το μάθημα καθισμένος στο περβάζι, έπεσε από τον τρίτο όροφο μέσααπό αίθουσα της Νομικής Σχολής με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα στα πλευρά και στα άκρα του.
(Πηγή: Foititikanea.gr)


Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά