Προκήρυξη θέσης Υπεύθυνου Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Προκηρύσσεται η πλήρωση της θέσης του Υπεύθυνου Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (εφεξής «ο Υπεύθυνος»), στην έδρα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, επί της Λεωφόρου Θηβών 196-198 (Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη), κατόπιν επιλογής και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 49 του ν. 4960/2022 (Α΄ 145). 

Ο διορισμός του Υπευθύνου πραγματοποιείται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για θητεία τριών (3) ετών με δυνατότητα άπαξ ανανέωσης.  Η θέση του Υπεύθυνου δύναται να καλύπτεται από: α) δημόσιο υπάλληλο με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου ή Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, που υπηρετεί σε υπηρεσίες, κεντρικές, αποκεντρωμένες ή περιφερειακές του δημοσίου, των Ανεξάρτητων Αρχών, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α’ και β’ βαθμού και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), καθώς και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ..), που υπάγονται στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, όπως εκάστοτε ορίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ή β) με διορισμό μετακλητού υπαλλήλου. Ο Υπεύθυνος μπορεί να παύεται πριν τη λήξη της θητείας του είτε κατόπιν παραίτησής του είτε λόγω αδυναμίας εκτέλεσης των καθηκόντων του ή για άλλο σοβαρό λόγο που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων του. Κατά τη διάρκεια της θητείας του αναστέλλεται η άσκηση οποιουδήποτε άλλου δημοσίου λειτουργήματος και δεν επιτρέπεται η άσκηση καμίας επαγγελματικής δραστηριότητας ή η ανάληψη άλλων αμειβόμενων καθηκόντων, στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα ή η ανάληψη άλλων μη αμειβόμενων καθηκόντων, σε αντικείμενο συναφές με τα καθήκοντά του.

Η προθεσμία έναρξης υποβολής των αιτήσεων και δικαιολογητικών ορίζεται σε δέκα (10) εργάσιμες ημέρες, ήτοι αρχίζει από την 12η Σεπτεμβρίου 2022 και λήγει την 23η Σεπτεμβρίου 2022.

Δείτε την προκήρυξη και αίτηση εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά