Αγωγές κατά της Pfizer & Biontech για παραβίαση ευρεσιτεχίας των εμβολίων mRNA κατέθεσε η Moderna

H φαρμακευτική εταιρεία Moderna κατέθεσε στις 26/8/2022 αγωγές για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κατά της Pfizer και της BioNstrict σε Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών στην Περιφέρεια της Μασαχουσέτης και στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ντίσελντορφ στη Γερμανία.

Η Moderna ισχυρίζεται ότι το εμβόλιο Comirnaty της Pfizer και της BioNTech για τον COVID-19 παραβιάζει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η Moderna μεταξύ 2010 και 2016 και καλύπτουν τη βασική τεχνολογία mRNA της Moderna. Αυτή η πρωτοποριακή, όπως αναφέρει η Μoderna, τεχνολογία ήταν κρίσιμης σημασίας για την ανάπτυξη του εμβολίου mRNA COVID-19 της Moderna, Spikevax. Η ενάγουσα ισχυρίζεται ότι η Pfizer και η BioNTech αντέγραψαν αυτήν την τεχνολογία, χωρίς την άδεια της Moderna, για να φτιάξουν το Comirnaty.

«Πιστεύουμε ότι η Pfizer και η BioNTech αντέγραψαν παράνομα τις εφευρέσεις της Moderna και συνέχισαν να τις χρησιμοποιούν χωρίς άδεια», δήλωσε η Γενική Νομική Διευθύντρια της Moderna Shannon Thyme Klinger. 

Η Moderna πιστεύει ότι η Pfizer και η BioNTech αντέγραψαν δύο βασικά χαρακτηριστικά των κατοχυρωμένων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογιών της Moderna που είναι κρίσιμα για την επιτυχία των εμβολίων mRNA. Όταν εμφανίστηκε ο COVID-19, ούτε η Pfizer ούτε η BioNTech είχαν το επίπεδο εμπειρίας της Moderna στην ανάπτυξη εμβολίων mRNA για μολυσματικές ασθένειες και εν γνώσει τους ακολούθησαν το παράδειγμα της Moderna στην ανάπτυξη του δικού τους εμβολίου, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ενάγουσα.

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά