Απορρίφθηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός από την Γερμανική Βουλή - Ήττα του κυβερνητικού συνασπισμού

Ηχηρή ήττα υπέστη στην Γερμανία ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τον κορωνοϊό για τους πολίτες άνω των 60 ετών, σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου επιβλήθηκε η υποχρεωτικότητα για τον πληθυσμό άνω των 60.

Οι Γερμανοί βουλευτές απέρριψαν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα επέβαλλε υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον Covid-19 σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, κάτι που αποτελεί βαριά ήττα για τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον υπουργό υγείας, που είχαν υποστηρίξει την επιβολή της υποχρεωτικότητας.

Μετά από μια προκαταρκτική συζήτηση στην κάτω βουλή της Bundestag, 378 βουλευτές ψήφισαν κατά του νόμου και 296 υπέρ. Οι βουλευτές ήταν ελεύθεροι να επιλέξουν χωρίς απαραίτητα να ακολουθούν τη γραμμή του κόμματός τους και ορισμένα μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού του κ. Σολτς ψήφισαν κατά του νόμου.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση, γιατί τώρα η καταπολέμηση του κορωνοϊού θα είναι πολύ πιο δύσκολη το φθινόπωρο», ανέφερε σε tweet ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Το τελευταίο κύμα του κορωνοϊού στη Γερμανία, που οδηγείται από την ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή της Όμικρον, φαίνεται να υποχωρεί μετά την κορύφωσή του στα τέλη του περασμένου μήνα.

Ωστόσο, οι αρχές εξακολουθούν να καταγράφουν περισσότερα από 200.000 κρούσματα και περίπου 300 θανάτους τις περισσότερες ημέρες, και περίπου 15 εκατομμύρια κάτοικοι που είναι επιλέξιμοι για εμβόλια Covid δεν έχουν εμβολιαστεί. Σχεδόν τρία εκατομμύρια από αυτά είναι 60 ετών και άνω. (πληροφορίες από naftemporiki.gr)

Σχόλια