Ψηφίστηκε στη Γαλλία αμφιλεγόμενος νόμος που αποκλείει πλήρως τους ανεμβολίαστους απο δημόσιους χώρους

Το γαλλικό κοινοβούλιο έδωσε την τελική έγκριση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με μετρα για την αντιμετώπιση του ιού COVID-19, μεταξύ των οποίων τον πλήρη αποκλεισμό των μη εμβολιασμένων από σημαντικές δραστηριότητες.

Οι βουλευτές ψήφισαν 215 υπέρ έναντι 58 κατά, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη ισχύος του νόμου τις επόμενες ημέρες μετά την έγκριση του από τη Γερουσία.

Ο νέος νόμος, ο οποίος πέρασε δύσκολα στο κοινοβούλιο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βρίσκουν ορισμένες από τις διατάξεις του πολύ σκληρές, θα απαιτεί από τους πολίτες να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο τους σε δημόσιους χώρους όπως εστιατόρια, καφετέριες, κινηματογράφους και τρένα μεγάλων αποστάσεων.

Μέχρι σήμερα, τα μη εμβολιασμένα άτομα μπορούσαν να εισέλθουν σε τέτοιους χώρους με τα αποτελέσματα ενός πρόσφατου αρνητικού τεστ για τον COVID-19 . Σχεδόν το 78% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν , ο οποίος αναμένεται να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ότι θέλει να «τσαντίσει» τους μη εμβολιασμένους κάνοντας τη ζωή τους τόσο περίπλοκη και δύσκολη ώστε να καταλήξουν να κάνουν το εμβόλιο για τον COVID.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού διαδήλωσαν στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις κατά του σκληρού νόμου. Σημειώνεται ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων που χρειάστηκε να μεταφερθούν σε θαλάμους ΜΕΘ είναι πολύ χαμηλότερος από το πρώτο κύμα τον Μάρτιο-Απρίλιο 2020. (πληροφορίες από reuters.com)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά