Η Pfizer έκανε αγωγή σε εργαζόμενή της με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσε έγγραφα που σχετίζονται με το εμβόλιο Covid-19

H φαρμακευτική εταιρεία Pfizer έκανε αγωγή κατά εργαζόμενης της εταιρείας με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσε έγγραφα που σχετίζονται με το εμβόλιο που παρασκεύασε κατά του Covid-19.

Η φαρμακευτική εταιρεία ζήτησε από ομοσπονδιακό δικαστή στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ να αναβάλει την προγραμματισμένη ακρόαση στις 9 Δεκεμβρίου 2021 σχετικά με το αίτημά της για δικαστική απόφαση που να επιτάσσει την εργαζόμενη  Chun Xiao (Sherry) Li να επιστρέψει τα επίμαχα έγγραφα και να της απαγορεύσει τη χρήση ή την κοινοποίησή τους.

«Η Λι έχει εκφράσει την προθυμία της να συνεργαστεί με την Pfizer και να επιλύσει αυτήν την υπόθεση χωρίς περαιτέρω δικαστική παρέμβαση», ανέφερε η εταιρεία.

Η Pfizer αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση, αλλά είπε ότι εξακολουθεί να ερευνά το θέμα. Η Λι, η οποία εντάχθηκε στην διεθνή ομάδα ανάπτυξης προϊόντων της Pfizer στην Κίνα το 2006 προτού μεταφερθεί στην περιοχή του Σαν Ντιέγκο το 2016, «ανέβασε» περισσότερα από 12.000 αρχεία σε έναν λογαριασμό Google Drive, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η φαρμακευτική στην αγωγή της 23ης Νοεμβρίου. Τα αρχεία περιελάμβαναν δεκάδες εγγράφων με εμπιστευτικές πληροφορίες και κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης των μελετών των εμβολίων, των επιχειρησιακών στόχων και των σχεδίων ανάπτυξης για νέα φάρμακα, όπως υποστηρίζει η Pfizer.

Η Pfizer ανέφερε ακόμα ότι πιστεύει ότι η Li ετοιμαζόταν να ενταχθεί σε μια άλλη εταιρεία που ονομάζεται Xencor Inc. .

Η υπόθεση είναι η Pfizer Inc. v. Li, 3:21-cv-01980, Περιφερειακό Δικαστήριο ΗΠΑ, Νότια Περιφέρεια της Καλιφόρνια (Σαν Ντιέγκο).

(πηγή: news.bloomberglaw.com/)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά