Δικαστική ήττα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον Covid-19: Εφετείο στις ΗΠΑ ανέστειλε το νόμο που επέβαλλε το εμβόλιο σε εργαζόμενους

Ομοσπονδιακό Εφετείο στις ΗΠΑ ανέστειλε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τον Covid-19, που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση Μπάιντεν για επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους εργαζόμενους.

Το 5ο Περιφερειακό Εφετείο των ΗΠΑ ενέκρινε επείγουσα αίτηση για προσωρινή αναστολή της απαίτησης της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας να εμβολιαστούν  οι εργαζόμενοι έως τις 4 Ιανουαρίου 2022 ή υποχρέωσης μάσκας εβδομαδιαίων τέστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Λουιζιάνας Λάντρι είπε ότι η αίτηση εμποδίζει τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν «να προχωρήσει με την παράνομη υπερβολή του».

«Ο πρόεδρος δεν θα επιβάλει ιατρικές διαδικασίες στον αμερικανικό λαό χωρίς τους ελέγχους και τις ισορροπίες που παρέχει το Σύνταγμα», ανέφερε ο Λάντρι σε δήλωση του.

Τουλάχιστον 27 πολιτείες υπέβαλαν αγωγές αμφισβητώντας την νομοθετική διάταξη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενθαρρύνει τους εκτεταμένους εμβολιασμούς ως τον ταχύτερο τρόπο τερματισμού της πανδημίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 750.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 5ο Εφετείο με έδρα τη Νέα Ορλεάνη, δήλωσε ότι καθυστερεί την ομοσπονδιακή εντολή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό λόγω πιθανών «σοβαρών νομοθετικών και συνταγματικών ζητημάτων» που έθεσαν οι ενάγοντες. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει ταχεία απάντηση στην αίτηση για μόνιμη δικαστική διαταγή την προσεχή εβδομάδα, και κατόπιν θα ακολουθήσει η απάντηση των εναγόντων. (eu.usatoday.com/ legalnews24.gr)

Ακολουθήστε το Legalnews24 στο GoogleNews εδώ

Aκολουθήστε το Legalnews24.gr στο Instagram εδώ


Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά