Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι

Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας έκρινε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την Έφη Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Τόσο οι τακτικοί δικαστές όσο και οι ένορκοι ομόφωνα απέρριψαν τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης σύμφωνα με τους οποίους  η πράξη που έχει διαπράξει είναι εκείνη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Η κατηγορούμενη καταδικάστηκε επίσης και για το αδίκημα της απείθειας σε βαθμό πλημμελήματος.

Στη συνέχεια της διαδικασίας το δικαστήριο θα αποφανθεί αρχικά επί της χορήγησης ελαφρυντικών και στη συνέχεια επί των ποινών.

Νωρίτερα, χωρίς να ζητά να αναγνωριστεί στην Έφη Κακαράντζουλα το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, ο συνήγορος της Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε ότι η εντολέας του που έχει ομολογήσει την πράξη της, αρνούμενη ωστόσο ότι πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, δεν ζητά να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Όπως ανέφερε, ο νόμος απαιτεί ο κατηγορούμενος να έχει προσπαθήσει να άρει τις συνέπειες της πράξης του, ωστόσο η Έφη Κακαράντζουλα δεν μπορούσε να κάνει κάτι προς αυτή τη κατεύθυνση.

«Τι θα μπορούσε να κάνει; Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας. Προέρχεται όμως από φτωχή οικογένεια, που δεν διαθέτει χρήματα. Η ίδια ζούσε μόνο με το μισθό της. Για το λόγο αυτό η υπεράσπιση δε θα ζητήσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας», είπε μεταξύ άλλων.

Για ακόμα μία φορά, όπως και στην αρχή της διαδικασίας εξέφρασε τη συμπάθεια του προς την Ιωάννα Παλιοσπύρου και αναφέρθηκε στο ρόλο του ως συνήγορος υπεράσπισης.

Επεσήμανε ακόμα ότι η κατηγορούμενη έχει ζητήσει πολλές φορές συγγνώμη για την πράξη της, ωστόσο ακόμη χαρακτηρίζεται αμετανόητη. Μάλιστα, ζήτησε από τους τακτικούς δικαστές και ενόρκους να μην επηρεαστούν από τον Τύπο και την κοινή γνώμη και να κρίνουν την εντολέα του με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και της αποδεικτικής διαδικασίας.

Η υπεράσπιση ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου για την εντολέα του. Ο συνήγορος επικαλέστηκε αποφάσεις δικαστηρίων που έχουν αναγνωρίσει σε δράστες ανάλογων επιθέσεων το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας το οποίο αποδόθηκε στην εντολέα του. Ανέφερε μάλιστα και την πρόσφατη επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Γιατί ιερωμένο που έριξε δυο λίτρα βιτριόλι στους Μητροπολίτες ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη; Ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε στην εντολέα μου. Η κατηγορούμενη ήθελε να τη σκοτώσει ή να την τραυματίσει την Ιωάννα; Αυτό πρέπει να κρίνετε. Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν την ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει.».(πηγή news247.gr)

Σχόλια