Απόλυση 14 υπαλλήλων που δεν είχαν εμβολιασθεί για τον Covid-19: Πρόστιμο 3,5 εκ. δολαρίων σε κομητεία των ΗΠΑ

Πρόστιμο ύψους 3,5 εκ. δολαρίων επιβλήθηκε σε κομητεία της Φλόριντα, των ΗΠΑ, μετά την απόλυση 15 υπαλλήλων επειδή δεν είχαν εμβολιασθεί για τον Covid-19.

Συγκεκριμένα η κομητεία του Leon θέσπισε πολιτική υποχρεωτικού  και σε εφαρμογή της προχώρησε στην απόλυση 14 υπαλλήλων της κομητείας. Το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα επέβαλε πρόστιμο στην κομητεία για παραβίαση του κανονισμού της πολιτείας αναφορικά με τον εμβολιασμό.
«Πρέπει να προστατεύσουμε τις δουλειές των κατοίκων της Φλόριντα και να προστατεύσουμε το δικαίωμά τους να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά τις δόσεις του εμβολίου», έγραψε ο κυβερνήτης Ron DeSantis στο Twitter.

Εκπρόσωπος της κομητείας Λεόν, δήλωσε ότι  η εντολή της κομητείας για υποχρεωτικό εμβολιασμό "όχι μόνο ήταν απολύτως νομικά δικαιολογημένη, αλλά ήταν μια απαραίτητη και υπεύθυνη ενέργεια".

Πρόσθεσε ότι η κομητεία σκοπεύει να "επιβάλει τα δικαιώματά της" χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα διορθωτικά μέτρα για να διευθετήσει το ζήτημα με την υποχρεωτικότητα του εμβολίου και τον νόμο της πολιτείας που είναι εναντίον της.

Από την άλλη πλευρά ο Ρεπουμπλικανός DeSantis, έχει δηλώσει ότι θα αντιταχθεί σε κάθε εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό COVID-19. Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε και την αγωγή εναντίον της πόλης Gainesville προκειμένου να εμποδισθεί να επαναφέρει μια τέτοια εντολή.

Η επιβολή του προστίμου στην κομητεία Λεόν έρχεται μία μέρα αφότου ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ εξέδωσε κρατική εντολή που απαγορεύει σε επιχειρήσεις και ιδρύματα να απαιτούν από άτομα να προσκομίσουν πιστοποιητικά για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19. Κατά την εφαρμογή της διαταγής, ο Abbot είπε ότι πρέπει να επιτραπεί στους Τεξανούς να «επιλέξουν να μην υποχρεωθούν να κάνουν εμβόλιο για λόγους συνείδησης ή ιατρικούς λόγους».

Τόσο οι κανόνες της Φλόριντα όσο και του Τέξας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου έρχονται σε αντίθεση με την εντολή του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν που απαιτεί από τις επιχειρήσεις με περισσότερους από 100 υπαλλήλους οι εργαζόμενοι τους  είτε να εμβολιάζονται είτε να ελέγχονται με τεστ κάθε εβδομάδα. (news.yahoo.com/ legalnews24.gr)

 Ακολουθήστε το Legalnews24 στο GoogleNews εδώ

Aκολουθήστε το Legalnews24.gr στο Instagram εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά