Αρχίζει η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Αρχίζει την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 η πολυαναμενόμενη δίκη για την υπόθεση με το βιτριόλι που συγκλόνισε την κοινή γνώμη το Μάιο του 2020.

Συνολικά 35 θα είναι οι μάρτυρες που θα καταθέσουν στη δίκη , με την 37χρονη κατηγορούμενη να αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση.

Δεκαέξι μήνες μετά την επίθεση που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου με καυστικό υγρό από την κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα η δίκη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς το γεγονός θεωρείται πρωτοφανές στα ελληνικά χρονικά.

Έχουν κληθεί να καταθέσουν συνολικά 35 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και οι γιατροί της Ιωάννας και οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, οι οποίοι θα περιγράψουν λεπτομερώς την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε το θύμα, καθώς και την σκληρή μάχη της να κρατηθεί στη ζωή.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, που έδωσε μάχη για τη ζωή της και συνεχίζει να δίνει αγώνα για να αποκαταστήσει τα σωματικά και ψυχικά τραύματα της μετά την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι μίλησε στην ΕΡΤ, για το τι σημαίνει δικαιοσύνη για εκείνη αλλά και για το ψυχικό σθένος που χρειάζεται να έχει για να βρεθεί στην δικαστική αίθουσα. «Η δικαιοσύνη, από νομικής πλευράς, σε περιπτώσεις όπως η δικη μου πρέπει να είναι αμείλικτη. Δεν υπάρχουν αιτίες ούτε ελαφρυντικά ούτε μεταμέλεια. Και εγώ και η κοινωνία μας ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία της. Προσωπικά δικαιωμένη δεν βρίσκω με ποιον τρόπο θα μπορούσα να νιώσω. Μόνο αν ο χρόνος γύριζε πίσω. Αλλά αυτό δεν γίνεται», ήταν το μήνυμα που έστειλε, λίγες ώρες πριν την έναρξη της δίκης. (πηγή cnn.gr)

Σχόλια