Νομικές διαστάσεις του Αντι-Covid-19 εμβολιασμού

Η Επιτροπή Συνταγματικών Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 και ώρα 6 μ.μ. με θέμα «Νομικές διαστάσεις του Αντι-Covid-19 εμβολιασμού».

Στην εκδήλωση μέλη της Επιτροπής θα εκθέσουν όλες τις συνταγματικές, καθώς και Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου πτυχές του εμβολιασμού. Θα συζητηθούν κυρίως ζητήματα που αφορούν ενδεχόμενη επιβολή υποχρεωτικότητάς του, καθολικά ή σε ορισμένες ομάδες υψηλού κινδύνου, την διαφορετική αντιμετώπιση εμβολιασθέντων και νοσησάντων αφενός και μη εμβολιασθέντων αφετέρου, τα μέτρα προώθησης του εμβολιασμού και τα ζητήματα του εμβολιασμού στις ιδιωτικές σχέσεις κυρίως στον εργασιακό χώρο.

Χαιρετισμός: Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας

Προεδρεύων: Χριστόφορος Αργυρόπουλος, Πρόεδρος Επιτροπής Συνταγματικών Δικαιωμάτων ΔΣΑ, Δικηγόρος

Ομιλητές:

Δημήτρης Σαραφιανός, ΔΝ, Δικηγόρος

Χαράλαμπος Τσιλιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δικηγόρος

Δημήτρης Τσοβόλας, Δικηγόρος, τ. Υπουργός

Βασίλης Χειρδάρης, Δικηγόρος

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, μπορούν να υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος στο portal.olomeleia.gr.

Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων με τη χρήση της πλατφόρμας Webex οι συμμετέχοντες θα λάβουν ειδικό σύνδεσμο στο email που θα δηλώσουν στην αίτησή τους.

Σχόλια