Μέτρα σε βάρος δικηγόρων που συμμετέχουν σε "τηλεδίκες" αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η οποία συνεδρίασε στις 7/7/2021 μετά από πρόσκληση του Προέδρου της κ. Χαράλαμπου Αναλυτή, έχοντας διαπιστώσει ότι το πρόβλημα των “τηλεδικών” από συναδέλφους δυστυχώς εσχάτως τείνει να λάβει διαστάσεις αποφάσισε να λάβει άμεσα περαιτέρω μέτρα σε βάρος των δικηγόρων που παραβιάζουν τον Κώδικα περί Δικηγόρων, τoν Κώδικα Δεοντολογίας και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Καλεί τους συναδέλφους να αποφεύγουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, που εκθέτουν το σώμα και να συμμορφώνονται με τη δεοντολογία του επαγγέλματος και εν γένει με τη νομιμότητα.

Η κατάργηση της δυνατότητας αυτεπάγγελτης δίωξης με το Ν. 4745/2020 δεν θα οδηγήσει στην ατιμωρησία της μικρής αυτής μερίδας συναδέλφων που συστηματικά και παρά τις ρητές απαγορεύσεις επιδεικνύουν πειθαρχικά ελεγκτέα συμπεριφορά και η Πειθαρχική Ολομέλεια των Προέδρων του ΔΣΑ, θα επιλαμβάνεται άμεσα τέτοιων συμπεριφορών για το πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκόμενων δικηγόρων στα πλαίσια της αρμοδιότητας του με τη δέουσα κατά νόμο διαδικασία. (πηγή:dsa.gr)

Ακολουθήστε το Legalnews24 στο GoogleNews εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά