Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής του Κουφοντίνα από το ΣτΕ λόγω αναρμοδιότητας

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας λόγω αναρμοδιότητας η αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναστολή της απόφασης μεταγωγής του στη φυλακή του Δομοκού.

Ο Κουφοντίνας, μέσω του πληρεξουσίων δικηγόρων του είχε ζήτησει από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο την ακύρωση της απόφασης της  γενικής γραμματέως  Αντεγκληματικής Πολιτικής  του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου, βάσει της οποίας μετήχθη στις φυλακές Δομοκού. Όπως υποστηρίζεται στην αίτηση του, η απόφαση της κυρίας Νικολάου είναι μη νόμιμη ενώ ο  νόμος 4760/2020 για τις μεταγωγές, αντισυνταγματικός.

Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας (πρόεδρος η Ειρήνη Σάρπ και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος) απέρριψε την αίτηση αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα, κρίνοντας ότι  το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι αναρμόδιο να επιληφθεί του εν λόγω αιτήματος.

Οι Σύμβουλοι Επικρατείας για την απόρριψη της αίτησης αναστολής του μέλους της 17Ν, επικαλέσθηκαν  πάγια νομολογία του ΣτΕ,  η οποία υπάρχει από τη δεκαετία του 1950 έως σήμερα. Σύμφωνα με τους δικαστές του ΣτΕ, αρμόδια για τα επίμαχα θέματα είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.  

Τέλος, η  αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα θα συζητηθεί στις 2 Απριλίου 2021 στην Ολομέλεια του δικαστηρίου. (πηγή: ethnos.gr)

Σχόλια