Το Ε.Κ.Π.Α. συζητάει για τη σεξουαλική παρενόχληση

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αφορμή την 8η Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών οργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Το Ε.Κ.Π.Α. συζητάει για τη σεξουαλική παρενόχληση». Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά https://youtu.be/zY63E1t5ZGw την Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021, ώρα 18.00.

Πρόγραμμα:

‐ Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.

‐ Ομιλία από την καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. και Πρόεδρο της Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ, Φωτεινή Παζαρτζή, με τίτλο: «Η σεξουαλική παρενόχληση υπό το πρίσμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». ‐ Ομιλία από την Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για την Ίση Μεταχείριση, κυρία Καλλιόπη Λυκοβαρδή, με τίτλο: «Αντιδρώντας στη σεξουαλική παρενόχληση».

‐ Ομιλία από την καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Ε.Κ.Π.Α., Μαρία Ψυχουντάκη με τίτλο: «Σεξουαλική παρενόχληση: Ασπίδα προστασίας η οικογένεια».

‐ Ομιλία από την προπτυχιακή φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΦΥΛ.ΙΣ. ΑΠΘ και υπεύθυνη Γενικού Συντονισμού και Εξωτερικών Σχέσεων, κυρία Ναταλί Κωσταρά με τίτλο: «Ο ρόλος της φοιτητικής πρωτοβουλίας στην καταπολέμηση του σεξισμού και της έμφυλης βίας: Το παράδειγμα της ΦΥΛ.ΙΣ. ΑΠΘ».

Την εκδήλωση θα συντονίσει η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Ε.Κ.Π.Α, Μαίρη Λεοντσίνη.

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά