Δύο (2) θέσεις Δικηγόρων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

O Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου προκηρύσσει την πλήρωση δύο (2) θέσεων δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής, στην έδρα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, επί της Λεωφόρου Θηβών 196-198 (Δήμος Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη), κατόπιν επιλογής και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 43 του ν. 4194/2013 (Α΄ 208). 

Εκ των ανωτέρω δύο (2) δικηγόρων: α) Ο ένας θα πρέπει να είναι δικηγόρος, τουλάχιστον παρ΄ Εφέταις, μέλος ενός από τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Χώρας, να έχει ειδίκευση στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξαετή (6) τουλάχιστον συστηματική επαγγελματική ενασχόληση με νομικές εν γένει υποθέσεις από την εγγραφή του στον οικείο δικηγορικό σύλλογο και προηγούμενη απασχόληση στο Δημόσιο τουλάχιστον ενός (1) έτους β) Ο δεύτερος θα πρέπει να είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος ενός από τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Χώρας και να έχει δωδεκαετή (12) τουλάχιστον συστηματική επαγγελματική ενασχόληση με νομικές εν γένει υποθέσεις από την εγγραφή του στον οικείο δικηγορικό σύλλογο και προηγούμενη απασχόληση στο Δημόσιο τουλάχιστον έξι (6) μηνών.

Δείτε και άλλες θέσεις εργασίας για δικηγόρους εδώ

Οι δικηγόροι, που θα προσληφθούν, θα καταλάβουν τις δύο (2) κενές θέσεις, εκ των τεσσάρων (4) που προβλέπονται στον Οργανισμό του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 8 του άρθρου 52 του π.δ. 106/2020 «Οργανισμός Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου» (Α΄ 255).

Οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων καθορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και εν προκειμένω από την παρ. 10 του άρθρου 9 του ν. 4354/2015.

Δείτε την Προκήρυξη εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά