7ος Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης

Φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, πρόκειται να διοργανωθεί στην Αθήνα ο Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης. Ο Διαγωνισμός συνιστά τη μοναδική προσομοίωση του ελληνικού συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών και από τις τρεις Νομικές Σχολές της χώρας. Παράλληλα, η εμπλοκή δεκάδων ακαδημαϊκών και δικαστικών λειτουργών σε όλα τα στάδια του Διαγωνισμού, εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και ρεαλιστικές συνθήκες διεξαγωγής. 

Ο 7ος Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης προγραμματίζεται να διεξαχθεί στις 7, 8 και 9 Μαΐου 2021 στην Αθήνα. Φυσικά, η διεξαγωγή του 7ου Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης με φυσική παρουσία, κατά τις προβλεπόμενες ημερομηνίες τελεί πάντα υπό την αίρεση πως οι περιορισμοί για την προστασία της δημόσιας υγείας και η εν γένει επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θα καθιστούν εφικτή την ασφαλή πραγματοποίησή του. 

Ο Διαγωνισμός πρόκειται να προσομοιώσει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τις τρεις δικαιοδοσίες, επιχειρώντας μια ολιστική προσέγγιση του ελληνικού συστήματος απονομής της δικαιοσύνης. Ο μοναδικός διαγωνισμός προσομοίωσης ελληνικού δικαιοδοτικού συστήματος θα διοργανωθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, έχοντας την αταλάντευτη στήριξη διακεκριμένων προσωπικοτήτων του ακαδημαϊκού, δικαστικού και δικηγορικού κλάδου της χώρας. 

Μπορείτε να βρείτε τους Όρους Διεξαγωγής του Διαγωνισμού καθώς και τις περιλήψεις των υποθέσεων του 7ου ΕΔΕΔ εδώ: https://www.elsa-greece.org/eded/peri-dikis/ 

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον Διαγωνισμό εδώ: https://www.elsa-greece.org/eded/peri-dikis/ 

Για ερωτήσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στο academicactivities@gr.elsa.org . 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε την σελίδα του Διαγωνισμού στο Facebook «Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης». 

Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2021.

(δελτίο τύπου)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά