Ο Υπ. Δικαιοσύνης ζήτησε από τους δικαστές να εκδίδουν αποφάσεις κατά τη διάρκεια της αναστολής - Προς νέα παράταση το κλείσιμο των δικαστηρίων


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ.Τσιάρας ζήτησε από τους δικαστές να εκδίδουν αποφάσεις κατά τη διάρκεια της μερικής αναστολής των δικαστηρίων, η οποία αναμένεται να παραταθεί, μέχρι το Μάιο, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το αίτημα έγινε προς τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας,  προκειμένου να αποφευχθεί η επιπλέον επιβάρυνση των ρυθμών απονομής της Δικαιοσύνης.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αθανάσιος Ράντος, έχει ξεκινήσει τις τηλεδιασκέψεις επί υποθέσεων που έχουν ήδη συζητηθεί στο ακροατήριο, πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η έκδοση νέας κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία θα παρατείνεται η μερική, πανελλαδική, αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων και μετά το Πάσχα. 
Δείτε όλες τις τελευταίες νομικές και δικαστικές ειδήσεις σχετικά με τον Κορωνοϊό εδώ
Όπως είναι γνωστό, τόσο με την ισχύουσα υπουργική απόφαση μερικής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, όσο και με την νέα που αναμένεται, η δημοσίευση των αποφάσεων εξαιρείται από το μέτρο της αναστολής.
Παράλληλα, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπενθύμιζαν ότι οι δικαστηριακές εργασίες που μπορούν να πραγματοποιηθούν, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, πρέπει αναμφίβολα να πραγματοποιούνται κανονικά, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος της εκκρεμούς δικαστικής ύλης, η οποία εκ των πραγμάτων συσσωρεύεται και θα εμφανιστεί εντονότερη μετά την λήξη της πανδημίας. (naftemporiki.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά