Δικαστής απέκλεισε δικηγόρο από την υπεράσπιση γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών λόγω σύγκρουσης συμφερόντων


Σε αποκλεισμό του δικηγόρου της κινέζικης εταιρείας τηλεπικοινωνιών Huawei προχώρησε η δικαστής που δικάζει την υπόθεση τραπεζικής απάτης στην οποία εμπλέκεται η εταιρεία.
Στις 3 Δεκεμβρίου η Αμερικανίδα δικαστής Αν Ντόνελι στο  Περιφερειακό Δικαστήριο του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη αποφάσισε ότι ο δικηγόρος Τζέιμς Κολ δεν μπορεί να συμμετάσχει ως νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας στη δίκη, καθώς η προηγούμενη εργασία του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης μεταξύ των ετών 2011-2015 δημιουργεί υπόβαθρο σύγκρουσης συμφερόντων.
«Υπάρχει ένα "ουσιαστικό ρίσκο" ότι ο Κολ μπορεί να χρησιμοποιήσει "εμπιστευτική πληροφόρηση για γεγονότα" την οποία απέκτησε ενώ υπηρετούσε ως εισαγγελέας ώστε "να βελτιώσει ουσιαστικά" την παρούσα στρατηγική υπεράσπισης της Huawei», είχαν υποστηρίξει οι εισαγγελείς σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν τον περασμένο Μάιο.
«Η Huawei ενθαρρύνει τους προμηθευτές της να παραβιάσουν την αμερικανική νομοθεσία και να μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους στο εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ», δήλωσε σχετικά ο  Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος στο Reuters.
Τον περασμένο Μάιο, η αμερικανική κυβέρνηση συμπεριέλαβε την Huawei Technologies Co Ltd στην μαύρη λίστα των εταιριών, μετά από ανησυχίες για τις δραστηριότητες της, ως προς την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Η κίνηση αυτή, είχε ως συνέπεια να ασκηθεί πίεση σε ορισμένους από τους προμηθευτές της Huawei στις ΗΠΑ να καταθέσουν αιτήσεις, για την εξαίρεσή τους από την εφαρμογή των αμερικανικών κυρώσεων, σε βάρος της αμερικανικής εταιρίας.(ethnos.gr)

Σχόλια

Αρθρογραφία

Αρθρογραφία
του Γιώργου Καζολέα, Δικηγόρου