Κόντρα δικαστών και δικηγόρων: Για "αντιδικαστικό μένος" και "ψεύτικη υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δικηγόρων" κατηγορεί ο Σεβαστίδης τον Βερβεσό


Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ δικηγόρων και δικαστών, όπως τουλάχιστον αυτοί εκπροσωπούνται από τον Πρόεδρο του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Προέδρων των ΔΣ Ελλάδας κ.Βερβεσό και τον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ.Σεβαστίδη αντιστοίχως.
Ο τελευταίος , κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης στις 14 Δεκεμβρίου 2019, αναφορικά με το θέμα, ανέφερε τα εξής:
«Οι σχέσεις των δικαστικών λειτουργών με τους δικηγόρους δεν ήταν πάντα ανέφελες, διατηρούσαν ωστόσο ένα επίπεδο πολιτισμού και ευπρέπειας. Ο ΔΣΑ είχε την τύχη να έχει στην ηγεσία του Προέδρους, που με το βάρος της προσωπικότητάς τους λάμπρυναν τον μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της Χώρας. Δεν μπορώ δυστυχώς να πω το ίδιο και για την σημερινή του ηγεσία, η οποία διαπνέεται από ένα τυφλό αντιδικαστικό μένος. Τη θέση των νομικών επιχειρημάτων έλαβαν οι προσωπικές ύβρεις, ο λαϊκισμός και η ψεύτικη υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δικηγόρων. Τέτοια συμπεριφορά έχει γίνει πλέον κανόνας από τον Πρόεδρο του ΔΣΑ και δεν είναι μόνο η πρόσφατη κατηγορία που εξαπέλυσε εναντίον του Δικαστικού Σώματος, ότι τάχα συμμετείχε αντισυνταγματικά στις αρχαιρεσίες των Σωματείων από το 2001 και μετέπειτα αλλά και η προκλητική άποψή του ότι οι δικαστικοί λειτουργοί δεν δικαιούνται να συμμετέχουν στο μέλλον στις διαδικασίες αυτές επειδή παρατηρείται καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων. Στις αιρετικές αυτές απόψεις του δεν έχει δυστυχώς γι’ αυτόν σύμμαχο ούτε το Σύνταγμα, ούτε το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο επικαλείται, ούτε και τους ίδιους τους εργαζόμενους οι οποίοι επέλεξαν κατά κακή τους τύχη να διατυπώσουν την άποψη ότι η συμμετοχή δικαστικών λειτουργών αποτελεί γι’ αυτούς ύψιστη διασφάλιση του κύρους και του αδιάβλητου των αρχαιρεσιών. Η μη πρόσκληση του Προέδρου του ΔΣΑ στην φετινή Γενική μας Συνέλευση αποτελεί μια ένδειξη διαμαρτυρίας του Δικαστικού Σώματος στον τρόπο που επέλεξε προσωπικά ο ίδιος να πορευτεί».
Στις 13.12.2019 ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και της Συντονιστικής Επιτροπής των ΔΣ Ελλάδας είχε αποστείλει επιστολή προς την Ένωση Δικαστών όπου ενημέρωνε ότι δεν είναι δυνατή η εκπροσώπηση του δικηγορικού σώµατος στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης. Μάλιστα στην επιστολή γίνεται λόγος για αδικαιολόγητη επίθεση του Προέδρου της 'Ενωσης Δικαστών, η οποία έχει αφήσει έντονα τα σηµάδια της προσβολής στο δικηγορικό σώµα. Δείτε ολόκληρη την επιστολή εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά